Seuraa Etera

Eteran Työkykypalkintofinalistit 2016 valittu – voittajan valitsee Lasse Laatunen

Lehdistötiedote   •   Kesä 09, 2016 11:00 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Etera palkitsee vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneen yrityksen. Vuoden 2016 Työkykypalkintofinalistit on valittu. Viiden finalistiyrityksen joukosta voittajan valitsee pitkän uran työmarkkinajuristina ja -johtajana tehnyt Lasse Laatunen. Työkykypalkinnon voittaja palkitaan syyskuussa.

Etera tekee aktiivisesti töitä suomalaisten työkyvyn edistämiseksi.

”Taustalla oleva asia on vakava. Suomessa siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle yli 20 000 henkilö vuosittain. Ennaltaehkäisevällä otteella ja hyvällä johtamisella tähän voidaan olennaisesti vaikuttaa. Tässä terve kilpailuhenki ei ole pahasta”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Viisi vahvaa finalistia

Eteran raati valitsi viisi Työkykypalkintofinalistia. Kriteerinä oli suunnitelmallinen ja tuloksekas työ työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Eteran Työkykypalkintofinalistit 2016 ovat Ansari-Yhtymä Oy, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, Finnsteve-yhtiöt, Lujatalo Oy ja Siparila Oy.

”Finalistiviisikossa on tänä vuonna hyviä, keskenään hyvin erilaisia ehdokkaita. Kaikki ovat tehneet paljon työhyvinvoinnin eteen, mutta keinojen kirjo on laaja, koska organisaatiot ovat erityyppisiä”, Björkman kuvailee.

Voittajan valitsee Lasse Laatunen

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain, ja voittajan valitsee vuosittain vaihtuva tuomari. Tänä vuonna tuomarin tehtävän ottaa vastaan pitkän uran työmarkkinajuristina ja -johtajana tehnyt Lasse Laatunen.

”Viime vuonna meillä oli taiteilija tekemässä valintaa, ja tänä vuonna uskomme tehtävän työmarkkinakonkari Lasse Laatuselle. Minusta on mielenkiintoista nähdä, miten henkilökohtainen näkemys näkyy arvioinnissa. Yhtä oikeata tapaa ei ole, joten on arvokasta, että eri ulottuvuudet saavat uudet painot joka vuosi”, Björkman kommentoi.

Erilaisia ratkaisuja työkyvyn edistämiseksi

Lasse Laatunen kertoo lähtevänsä tuomarointitehtävään mukaan innostuneena. ”Lähden mukaan erittäin kiinnostuneena. Tunnen työhyvinvointiasiat ja työkyvyttömyyseläkeproblematiikan hyvin taustani vuoksi. On mielenkiintoista nähdä, mitä eri finalistiyritykset ovat tällä saralla tehneet”, Laatunen sanoo.

Laatunen kiertää tutustumassa kaikkiin viiteen finalistiyritykseen elokuussa. ”Odotan pääseväni tutustumaan yrityksiin ja toivon tapaavani sekä johtoa että henkilöstöä. Uskon kuulevani hyvin erilaisista ratkaisuista työhyvinvoinnin edistämiseksi”, Laatunen toteaa.

”Itse pidän työhyvinvoinnin kannalta erittäin luotettavina mittareina sairauspoissaolojen tasoa, pituutta ja kehitystä sekä työkyvyttömyyseläkkeiden määrää ja sitä, miten niiden määrään on voitu vaikuttaa”, Laatunen jatkaa.

Eteran Työkykypalkinto 2016 jaetaan 8.9.2016.

Seuraa uutisointia

Esittelemme kaikki finalistit elokuun aikana. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

Eteran Työkykypalkinto

  • Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille.
  • Eteran raati valitsee viisi finalistia, joista voittajan valitsee vuosittain vaihtuva tuomari.
  • Vuoden 2016 Työkykypalkintofinalistit ovat: Ansari-Yhtymä Oy, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, Finnsteve-yhtiöt, Lujatalo Oy ja Siparila Oy.
  • Tänä vuonna voittajan valitsee Lasse Laatunen. Voittaja julkistetaan 8.9.2016.
  • Vuonna 2015 voiton vei UPM Silvesta, ja kilpailun tuomarina toimi sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Viestintäpäällikkö Annukka Lalu p. 050 563 4211, annukka.lalu@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti