Seuraa Etera

Eteran Työkykypalkinto 2017 VMP Varamiespalvelulle

Lehdistötiedote   •   Syys 21, 2017 18:00 EEST

Eteran Työkykypalkinnon 2017 on voittanut VMP Varamiespalvelu. Viiden finalistiyrityksen joukosta voittajan valitsi tänä vuonna MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Etera palkitsee vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneen yrityksen. ”Haluamme tuoda esiin työhyvinvoinnin tärkeyttä ja työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä. Vuosittain vaihtuvan tuomarin myötä keskusteluun on noussut aina uusi näkökulma ja teema”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

”Tämän vuoden voittaja osoittaa, että työsuhteiden eri muodot ja hyvät työhyvinvoinnin käytännöt ovat yhdistettävissä”, Björkman jatkaa.

Viisi vahvaa finalistia

Eteran Työkykypalkintofinalistit 2017 olivat: Aallon Tilitoimisto Oy, Alfons Håkans Oy, Arjessa Oy, KPMG Oy Ab ja VMP Varamiespalvelu.

Kisaa tuomaroinut MTV Uutisten Merja Ylä-Anttila vieraili finalistiyrityksissä elokuussa. ”Minulle jäi erittäin positiivinen kuva kaikista finalisteista. Aito välittäminen ihmisistä tuli esiin kaikkialla. Kaikki ovat panostaneet hyvin itsensä näköisesti ja omaan liiketoimintaan soveltuvasti työhyvinvoinnin kysymyksiin – ja saaneet hyviä tuloksia aikaan”, Ylä-Anttila kuvailee.

Voittajan valinnassa Ylä-Anttila kiinnitti huomiota siihen, että henkilöstön hyvinvointi on aidosti osa liiketoimintaa ja strategiaa. ”Työhyvinvointiin panostaminen on avain menestykseen, ja sen pitää olla yrityksen ydintä.”

VMP rakentaa yhteisöllisyyttä luovasti

Henkilöstöpalveluyritykselle osaavat ja työssä viihtyvät vuokratyöntekijät ovat valttikortti ja liiketoiminnan ydintä. Valinnan ratkaisi se, miten VMP ottaa huomioon eri puolilla Suomea toimivat yksiköt ja vuokratyöntekijät rakentaessaan yhteisöllisyyttä.

”VMP:ssä ideoidaan uutta ennakkoluulottomasti. Esimerkiksi sosiaalisen median luova käyttö ja nuoria innostava pelillisyys on otettu mukaan yhteishengen rakentamisessa. Huumoriakin viljellään. Se on erittäin tehokas keino, jota ei aina arvata kokeilla”, Ylä-Anttila summaa.

”VMP näyttää suuntaa ja esimerkkiä muille ja voi kääntää myös mielikuvia vuokratyöstä positiivisemmaksi. Kyse on työelämän muutoksista: erilasten kumppanuuksien ja verkostojen maailmassa työskennellään usein projektiluonteisesti”, Ylä-Anttila sanoo.

Muuttuvan työelämän ytimessä

VMP Varamiespalvelun HR-johtaja Matti Vuohiniemi on iloinen ja otettu valinnasta. ”On hienoa, että tekemäämme työtä arvostetaan ja palkinto on iso kiitos työntekijöillemme. Näen tämän voittona myös työelämän muutokselle ja kehittymiselle”, Vuohiniemi sanoo.

”Olemme HR-talo ja autamme asiakkaitamme löytämään osaavia ja tarpeeseen sopivia työntekijöitä. Työssä viihtyminen on keskeinen osa strategiaamme. Haluamme olla mukana muuttamassa työelämää ja siihen liittyviä ajattelutapoja. Aika usein puhutaan jaksamisesta, kun puhutaan työhyvinvoinnista. Me haluamme siirtää painopistettä työssä viihtymiseen. Kampanjasloganimmekin kehottaa: ”Älä jaksa. Viihdy.”, Vuohiniemi kuvailee.

Vuohiniemi painottaa, että työkyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen ei tarkoita VMP:llä yksittäisiä tempauksia, vaan on osa liiketoiminnan rakentamista. ”Henkilöstöön panostaminen ei ole meille kulu, vaan investointi.”

VMP Varamiespalvelu

 • Suomalaisessa yksityisomistuksessa oleva henkilöstövuokrausta ja rekrytointia tekevä yritys toimii franchising-periaatteella 35 paikkakunnalla Suomessa.
 • Varamiespalvelu-Yhtiöt perustettiin vuonna 1988.
 • Tarjoaa työtä ja toimeentuloa vuosittain yli 12 000 henkilölle 3 000 asiakasyrityksen palveluksessa.
 • Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 154 miljoonaa euroa.

VMP:n neljä työhyvinvoinnin teesiä

 1. Kehitä työhyvinvointia systemaattisesti osana strategiaa.
 2. Suhtaudu ihmisiin ihmisinä, ei osana isoa kokonaisuutta.
 3. Kysy, mikä lisäisi työntekijöiden viihtymistä. Älä arvaile.
 4. Anna ihmisille mahdollisuuksia ylläpitää hyvinvointiaan omalla tavallaan.

Fakta: Eteran Työkykypalkinto

 • Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille.
 • Eteran raati valitsee viisi finalistia, joista voittajan valitsee vuosittain vaihtuva tuomari.
 • Vuoden 2017 Työkykypalkintofinalistit: Aallon Tilitoimisto Oy, Alfons Håkans Oy, Arjessa Oy, KPMG Oy Ab ja VMP Varamiespalvelu.
 • Tänä vuonna voiton vei VMP Varamiespalvelu. Voittajan valitsi MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.
 • Viime vuonna voiton vei oululainen Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy. Kisaa tuomaroi työmarkkinakonkari Lasse Laatunen.
 • Vuonna 2015 voittaja oli UPM Silvesta, ja kilpailun tuomarina toimi sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman, Etera, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
HR-johtaja Matti Vuohiniemi, VMP Varamiespalvelu, p. 040 307 5005, matti.vuohiniemi@vmp.fi
Merja Ylä-Anttila, vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset, p. 010 300 300, merja.yla-anttila@mtv.fi

Lue lisää: etera.fi/tyokykypalkinto, etera.fi/uutishuone

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti