Seuraa Etera

Eteran Työkykypalkinto 2016 Arkkitehtitoimisto Kanttia 2:lle

Lehdistötiedote   •   Syys 08, 2016 18:30 EEST

Eteran Työkykypalkinnon 2016 voitti Arkkitehtitoimisto Kanttia 2. Palkintoa noutamassa olivat Markus Haapsaari, Antti Haapsaari ja Päivi Tuohimaa.

Eteran Työkykypalkinnon 2016 on voittanut oululainen Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy. Viiden finalistiyrityksen joukosta voittajan valitsi tänä vuonna työmarkkinakonkari Lasse Laatunen.

Etera tekee aktiivisesti töitä suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. ”Vuosittainen Työkykypalkinto on yksi tapa tuoda esiin hyviä käytäntöjä ja erilaisia ratkaisuja työkyvyn edistämiseksi”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

”Taustalla oleva asia on vakava. Suomessa työkyvyttömyyseläkkeelle jää vuosittain yli 20 000 henkilöä. Ennaltaehkäisevällä otteella ja hyvällä johtamisella tähän voidaan vaikuttaa olennaisesti. Tässä terve kilpailuhenki ei ole pahasta”, Björkman jatkaa.

Tasavahvat finalistit – monta yhteistä tekijää

Eteran raati valitsi viisi Työkykypalkintofinalistia. Kriteerinä oli suunnitelmallinen ja tuloksekas työ työkyvyn ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Eteran Työkykypalkintofinalistit 2016 olivat Ansari-Yhtymä Oy, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, Finnsteve-yhtiöt, Lujatalo Oy ja Siparila Oy.

Tänä vuonna tuomarin tehtävän otti vastaan pitkän uran työmarkkinajuristina ja -johtajana tehnyt Lasse Laatunen. Hän kiersi elokuussa tutustumassa kaikissa finalistiyrityksissä. ”Erittäin haastava ja mielenkiintoinen tehtävä”, Laatunen kuvailee pestiään. ”Kaikissa viidessä yrityksessä työhyvinvoinnin eteen tehdään paljon. Johtamisessa ja työkyvyn kehittämisessä löytyi kaikilta finalisteilta paljon yhteistä, vaikka yritykset ovat erikokoisia ja eri aloilta”, Laatunen jatkaa.

Laatunen kertoo yllättyneensä, kuinka paljon finalistiyrityksissä oli kiinnitetty huomiota organisaation mataluuteen ja työntekijöiden työmotivaation kohottamiseen. ”Tiukkaa byrokratiaa oli pyritty vähentämään merkittävästi.”

Työyhteisövalmentaja osana yritystä

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 valikoitui voittajaksi poikkeuksellisilla ratkaisuillaan työyhteisön ja toimintakulttuurin kehittämisessä. ”Päädyin painottamaan valinnassani henkistä hyvinvointia. Ihmismieli on arvoitus, joten tämä on varmasti kaikkein haasteellisin osa-alue työhyvinvoinnissa”, Laatunen kuvailee.  

”Kanttia 2 on tehnyt innovatiivisia ratkaisuja. Avoimuus on viety äärimmilleen, ja työyhteisöä havainnoi, kehittää ja auttaa yritykseen sitä varten palkattu asiantuntija. Noin 30 hengen asiantuntijaorganisaatiossa sisäistä toimintakulttuuria ja työhyvinvintia kehittämään palkattu asiantuntija on merkittävä panostus”, Laatunen jatkaa.

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2:n toimitusjohtaja Markus Haapsaari on iloinen ja otettu valinnasta. ”Mukavalta tuntuu. Jo finalistien joukkoon pääseminen oli iso tunnustus meille, saati sitten voitto. Olen hurjan ylpeä meidän porukasta”, Haapsaari kuvailee.

”Asetimme pari vuotta sitten ykköstavoitteeksemme tehdä firmasta huipputyöpaikka, jotta saamme motivoituneimmat työntekijät ja voimme olla paras toimisto. Tunnustus osoittaa, että olemme oikealla tiellä”, Haapsaari sanoo.

Matka jatkuu

”Matkaa on toki poljettavana vielä. Monet asiat ovat meilläkin vielä kesken, mutta tämä antaa rohkaisua. Aina kun on kyse ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, tulee vastaan vaikeitakin asioita. Myös parhaissa työpaikoissa on ongelmia, mutta halu ratkaista niitä on olennaista. Toivon, että tämä rohkaisee myös muita. Asioihin pystyy vaikuttamaan, vaikka olisi kyse kipeistäkin asioista. Työ kannattaa”, Haapsaari pohtii.   

”Eteralla on näköalapaikka tehdä työkykyasioita näkyväksi. Hyvien käytäntöjen esiin nostaminen vaikuttaa laajalla säteellä”, Haapsaari toteaa.

”Tarkoitus on jakaa finalistien työkykyosaamista syksyn mittaan myös mm. webinaareissamme”, Stefan Björkman sanoo.

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Stefan Björkman, Etera, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Toimitusjohtaja Markus Haapsaari, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, p. 044 788 8185, markus.haapsaari@kanttia2.fi
Lasse Laatunen, p. 0400 423715, lasse.laatunen@gmail.com

Fakta: Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy

 • Suunnittelee rakennuksia ja rakennettua ympäristöä
 • Yritys on perustettu 1993. Nimi muutettiin vuonna 1999 Kanttia 2 Oy:ksi.
 • Työntekijöitä noin 30
 • Henkilöstön keski-ikä noin 35 vuotta
 • Toimistot Oulussa ja Helsingissä
 • Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,3 milj. euroa (arvioitu liikevaihto v. 2016 noin 2 milj. €)

Kanttia 2:n neljä teesiä:

 • Rakasta itseäsi, työkaveria, asiakasta ja yhteistyökumppania!
 • Unelmoi paremmasta maailmasta! Löydä sen myötä innostus ja intohimo!
 • Kehitä ja vie asioita eteenpäin! Se tuo voimaa ja onnistumisen tunteita.
 • Näytä esimerkkiä! Kun muut lähtevät seuraamaan, maailma menee eteenpäin.

Fakta: Eteran Työkykypalkinto

 • Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille.
 • Eteran raati valitsee viisi finalistia, joista voittajan valitsee vuosittain vaihtuva tuomari.
 • Vuoden 2016 Työkykypalkintofinalistit olivat: Oy Ansari-Yhtymä, Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy, Finnsteve-yhtiöt, Lujatalo Oy ja Siparila Oy.
 • Tänä vuonna voittajan valitsi työmarkkinakonkari Lasse Laatunen. Voiton vei Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.
 • Vuonna 2015 Työkykypalkinnon voitti UPM Silvesta, ja kilpailun tuomarina toimi sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

       

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti