Seuraa Etera

Eteran Työkykypalkinto 2015 UPM Silvestalle

Lehdistötiedote   •   Loka 22, 2015 18:00 EEST

UPM Silvestan toimitusjohtaja Jukka Koivumäki (oik.) vastaanotti Eteran Työkykypalkinnon. Voittajan palkitsivat Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman (vas.) ja kisan tuomarina toiminut Stefan Lindfors.

Eteran Työkykypalkinnon 2015 sai UPM Silvesta Oy. Viiden finalistiyrityksen joukosta voittajan valitsi sisustusarkkitehti, kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

”Työkyvyn edistämiseksi tehtävä työ on ratkaisevan tärkeää koko yhteiskunnan kannalta ja ansaitsee kiitoksen. Haluamme nostaa esiin hienoa työtä, jota yrityksissä tehdään, ja kiittää tästä työstä omalta osaltamme”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Eteran raati valitsi viisi finalistia Työkykypalkintoehdokkaaksi. Kriteerinä oli suunnitelmallinen ja tuloksekas työhyvinvointityö. Eteran Työkykypalkintoehdokkaat 2015 olivat eQ Oyj, Exoteriko Oy, Herman Andersson Oy, StaffPoint-konserni ja UPM Silvesta Oy.

Tänä vuonna voittajan valitsi viiden finalistin joukosta Stefan Lindfors. Voittaja palkittiin Lindforsin suunnittelemalla palkinnolla.

Tasavahvat finalistit

Lindfors kiersi tutustumassa kaikissa viidessä finalistiyrityksessä syys-lokakuussa. ”Valinta oli vaikea, sillä kaikki viisi finalistia olivat hyviä. Yritykset ovat erilaisia, ja kaikilla on omat vahvuutensa. Tärkeimmäksi yksittäiseksi tekijäksi nostin valinnassani henkisen hyvinvoinnin ja sen eteen tehdyn työn”, Lindfors summaa.

”Yrityksessä, jossa työntekijät tekevät fyysistä työtä yksin tai kaksin metsässä, voi me-hengen luominen kuulostaa haastavalta. UPM Silvestalla on kuitenkin keksitty oivallisia ratkaisuja yhteishengen edistämiseksi. Myös terveyden edistämiseksi ja tapaturmien vähentämiseksi on tehty heillä erinomaista työtä”, Lindfors kuvailee.

”Jo viiden työkykypalkintofinalistin joukkoon pääseminen tuntui voitolta. Olemme tehneet paljon töitä työhyvinvoinnin eteen. On hienoa saada arvostusta ja vahvistusta siihen, että olemme tehneet oikeita asioita”, UPM Silvestan toimitusjohtaja Jukka Koivumäki sanoo.

Hyvinvointi koostuu arkisista asioista

UPM Silvesta on Suomen suurin yksityinen metsätyöpalveluyritys. Sen henkilöstö koostuu noin sadasta metsurista ja kymmenestä toimihenkilöstä. Lisäksi yrityksen palveluksessa on noin 70 itsenäistä yrittäjää.

Jukka Koivumäen mukaan työhyvinvoinnissa on ennen kaikkea kyse siitä, että asiat ovat kaikin puolin kunnossa yrityksen arjessa. ”Hajautettu organisaatio tuo omat haasteensa, mutta olemme rakentaneet sellaiset välineet ja toimintatavat, että yhteisöllisyys on mahdollista. Pyrin myös itse kiertämään ja tapaamaan työntekijöitä, olemaan läsnä”, Koivumäki kuvailee.  

Mobiiliteknologiaa ja elintaparemonttia

UPM Silvestalla mobiiliteknologia on valjastettu metsureiden turvallisuuden parantamiseen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen. GPS-paikannusta hyödyntävä turvallisuussovellus antaa metsurille tarkat karttatiedot ja näyttää metsurin karttasijainnin valvomoon. Matkapuhelinsovellus hälyttää, jos metsurista ei kuulu neljään tuntiin mitään.

Työhyvinvointia edistetään myös perinteisin keinoin, kuten remontoimalla elintapoja. Etera on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä UPM Silvestan kanssa. Osana tätä kokonaisuutta UPM Silvestalla käynnistettiin muutama vuosi sitten työhyvinvoinnin kehittämishanke yhteistyössä Pohjola Terveyden ja Työterveyslaitoksen kanssa.

”Lähdimme liikkeelle tilanteesta, jossa henkilöstön kesken oli valtavat tuottavuuserot. Halusimme pureutua syihin tuottavuuserojen taustalla. Kävi selväksi, että vaikka tuottavuutta voivat vähentää esimerkiksi ammattitaidon puute tai erilaiset elämäntilanteeseen liittyvät syyt, terveys korreloi vahvasti tuottavuuden kanssa.”   

Työhyvinvointi näkyy tuloksessa

Terveellisemmän ruokavalion ja liikunnan pariin kannustanut kampanja toi kolmessa vuodessa erinomaisia tuloksia: Henkilöstön hyvinvointi, elintavat ja terveys paranivat. Henkilöstöriskien ja henkilöstötuottavuuden osa-alueella parannusta oli peräti 21 prosenttia.

”Tapaturmakehityksessä olemme petranneet todella paljon. Kun vuonna 2011 meillä oli 24 yli päivän poissaoloon johtanutta tapaturmaa, tänä vuonna luku on toistaiseksi puhdas nolla.”

Nyt meneillään on uusi seurantajakso. UPM Silvestan omista metsureista on myös koulutettu valmentajia, jotka auttavat, jos työkavereilla on vaikeuksia terveellisten elintapojen noudattamisessa tai työtekniikoiden hallitsemisessa.

”Työhyvinvointi näkyy yrityksen tuloksessa. Meillä ovat liikevaihto ja kate olleet viime vuosina hyvällä tolalla ja tälle vuodelle ennustetaan tuntuvaa kasvua. Varmasti työhyvinvoinnin parantumisella on tässä oma osuutensa. Ja tämä toimii myös toisin päin, eli kun yritys menestyy, yleensä työntekijätkin voivat hyvin. On tärkeää, että ihmiset voivat luottaa siihen, että töitä riittää”, Koivumäki miettii.     

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman, Etera, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Toimitusjohtaja Jukka Koivumäki, UPM Silvesta, p. 020 416 4790, jukka.koivumaki@upm.com
Viestintäpäällikkö Annukka Lalu, Etera, p. 050 563 4211, annukka.lalu@etera.fi

UPM Silvesta Oy

  • UPM Silvesta Oy on metsätyöpalveluiden toteuttamiseen erikoistunut osa UPM-Kymmene Oyj:tä.
  • Liikevaihto vuonna 2014 oli noin 16 milj. euroa. 
  • Vuoden 2015 liikevaihdoksi ennustetaan 20 milj. euroa. 

UPM Silvestan kolme työhyvinvointiteesiä

  1. Hyvinvointi alkaa itsestä.
  2. Tapaturmat voi ehkäistä.
  3. Työyhteisön hyvinvointiin kannattaa satsata.

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti