Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Vuosi vauhtiin vahvassa kasvussa

Lehdistötiedote   •   Maalis 20, 2017 09:30 EET

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi aloitti vuoden 2017 vahvasti positiivisena. Tammikuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 6,7 prosenttia edellisvuoden tammikuuhun verrattuna.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Tammikuussa Eteran suhdanneindeksi oli 6,7 prosenttia. ”Tammikuu oli erittäin positiivinen kuukausi. Viime vuosi oli jo selvästi plussalla, ja nyt työntekijämäärät ovat kasvaneet vielä voimakkaammin”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo. Koko vuodelta 2016 Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia.

”Yli 6 prosentin kasvu työntekijämäärissä on merkittävä, sillä jo vertailuajankohta eli viime vuoden tammikuu oli positiivinen”, Hietanen toteaa.

Palvelu- ja henkilöstövuokrausala erityisen vahvoja

Tammikuussa työntekijämäärien kasvu painottui erityisesti palvelu- ja henkilöstövuokrausalalle. Myös rakentamisen toimialaindeksi jatkoi positiivisena.

Vahvaa kasvua nähtiin paitsi pääkaupunkiseudulla, myös muualla Suomessa. ”Voimakkaimmin työntekijämäärät kasvoivat Kehä kolmosen ulkopuolella kotipaikkaa pitävissä yrityksissä”, Hietanen sanoo.

Ajantasaista suhdannetietoa

Etera julkaisee suhdanneindeksinsä kuukausittain, seuraavan kerran 20.4.2017. Alueelliset suhdanneindeksit julkaistaan neljännesvuosittain.

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

Lisätiedot

Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai timo.hietanen@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti