Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Vahvinta kasvua keskisuurissa yrityksissä

Lehdistötiedote   •   Huhti 20, 2017 10:00 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvana helmikuussa. Työntekijämäärät kasvoivat 5,7 prosenttia edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Erityisen vahvaa kasvu oli keskisuurissa yrityksissä.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Helmikuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 5,7 prosenttia edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Tammi-helmikuun suhdanneindeksi oli 6,2 prosenttia.

Eniten kasvua keskisuurissa yrityksissä

”Alkuvuonna työntekijämäärien kasvu on ollut ilahduttavan vahvaa. Keskisuurissa yrityksissä työntekijämäärät ovat kasvaneet keskimääräistä enemmän”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Työntekijämäärät kasvoivat erityisesti palvelu- ja henkilöstövuokrausaloilla. Myös rakentamisen toimialaindeksi jatkoi vahvasti positiivisena.

Positiivista virettä nähtiin alkuvuonna ympäri Suomen. ”Länsi-Suomessa vahva kasvu jatkuu, mutta nyt positiivinen vire alkaa näkyä myös Itä-Suomessa”, Hietanen kertoo.

Ajantasaista suhdannetietoa

Etera julkaisee suhdanneindeksinsä kuukausittain, seuraavan kerran 22.5.2017. Samalla julkaistaan myös alueelliset suhdanneindeksit. 

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

Lisätiedot

Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai timo.hietanen@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti