Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Vahvaa kasvua kaikilla alueilla

Lehdistötiedote   •   Marras 20, 2017 11:00 EET

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvana. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat syyskuussa 6,1 prosenttia edellisvuodesta. Eniten kasvua nähtiin Pohjois-Suomessa. 

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

”Vahva kasvu jatkui syyskuussa, ja työntekijämäärät kasvoivat kaikilla alueilla. Voimakkainta kasvua nähtiin Pohjois-Suomessa”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Syyskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 6,1 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-syyskuun suhdanneindeksi oli 5,7 prosenttia.

Voimakkainta kasvua Pohjois-Suomessa

Työntekijämäärät kasvoivat kaikkialla Suomessa. Pohjois-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat tammi-syyskuussa 9,2 prosenttia edellisvuodesta. ”Pohjois-Suomessa työntekijämäärien kasvu on ollut koko vuoden selkeästi muuta Suomea vauhdikkaampaa”, Björkman kuvailee.

Muilla alueilla kasvu oli viiden prosentin tuntumassa: Etelä-Suomessa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat tammi-syyskuussa 5,0 prosenttia ja Länsi-Suomessa 5,3 prosenttia edellisvuodesta. Itä-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat tammi-syyskuussa 5,1 prosenttia.

”Itä-Suomessa kasvu jäi viime vuonna muista alueista, mutta tänä vuonna vire on ollut hyvä. Työntekijämäärien kasvu on pysynyt muiden alueiden vauhdissa kuukausittaisista vaihteluista huolimatta.”

Henkilöstövuokraus ennätyslukemissa, viriämistä satama-alalla

Henkilöstövuokrauksen työntekijämäärät kasvoivat syyskuussa jopa 14,6 prosenttia. Tammi-syyskuussa kasvua oli 10 prosenttia edellisvuodesta.

Rakentaminen jatkoi hyvässä vauhdissa, joskin työntekijämäärät kasvoivat syyskuussa koko vuoden keskiarvoa heikommin. Rakentamisen toimialaindeksi oli syyskuussa 3,5 prosenttia ja tammi-syyskuussa 4,9 prosenttia.

Myös satama-alan suhdanneindeksi oli syyskuussa positiivinen, kun se on koko alkuvuoden heilahdellut nollan molemmin puolin. ”Pientä viriämistä ja nousevaa trendiä on havaittavissa”, Björkman sanoo.

Ajantasaista suhdannetietoa

Eteran suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain ja alueelliset suhdanneindeksit neljännesvuosittain. Suhdanneindeksi julkaistaan seuraavan kerran 20.12.2017, jolloin sitä kommentoi vierailevana ekonomistina Jaakko Kiander Ilmarisesta.

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

alueelliset suhdanneindeksit

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti