Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Syksy vauhtiin hyvässä kasvussa

Lehdistötiedote   •   Loka 16, 2017 10:00 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvana elokuussa. Työntekijämäärät kasvoivat 6,5 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattuna. Kasvua nähtiin kaikkialla Suomessa.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

”Syksy alkoi vahvalla kasvulla. On hienoa, että työntekijämäärien kasvu näkyy nyt koko Suomessa”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Elokuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 6,5 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-elokuun suhdanneindeksi oli 5,6 prosenttia.

Rakentamisen tasainen vauhti jatkuu 

Rakentamisen tasainen kasvu jatkui. Elokuussa rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat 4,8 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattuna. Rakentamisen toimialaindeksi tammi-elokuulta oli 5,1 prosenttia.

”Alla on jo kaksi vuotta hyvää kasvua, ja edelleen rakentamisen vauhti jatkuu hyvänä”, Björkman sanoo.

Myös henkilöstövuokrauksen kasvutrendi jatkui vahvana. Henkilöstövuokrauksen työntekijämäärät kasvoivat tammi-elokuussa 9,6 prosenttia. 

Ajantasaista suhdannetietoa

Eteran suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain ja alueelliset suhdanneindeksit neljännesvuosittain. Eteran suhdanneindeksi ja alueelliset suhdanneindeksit julkaistaan seuraavan kerran 20.11.2017.

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti