Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Kasvua läpi Suomen

Lehdistötiedote   •   Touko 22, 2017 10:26 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi vahvana. Maaliskuussa työntekijämäärät kasvoivat 6,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Työntekijämäärät kasvoivat yllättävän tasaisesti kaikkialla Suomessa.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

”Vahva kasvu jatkui maaliskuussa, ja työntekijämäärät kasvoivat koko maassa”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Maaliskuu seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 6,2 prosenttia edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna. Eteran suhdanneindeksi tammi-maaliskuulta oli myös 6,2 prosenttia.

Tasaista kasvua koko maassa

Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat kaikilla alueilla. Kasvu jakautui tasaisesti myös eri yrityskokoluokkien mukaan. ”Tuntuu yllättävältä, miten tasaista kasvu oli kaikkialla Suomessa. Eri alueilla kasvun taustalla vaikuttavat kuitenkin eri tekijät”, Hietanen sanoo.

Itä-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat tammi-maaliskuussa 6,8 prosenttia edellisvuoden alkuun verrattuna. ”Näyttää siltä, että Itä-Suomessakin talous on alkanut viritä ja työntekijämäärät kasvaa. Yhtenä syynä lienee ruplan vahvistuminen ja itänaapurin ostovoiman kasvu”, Hietanen pohtii.

Etelä-Suomen suhdanneindeksi oli tammi-maaliskuussa 5,3 prosenttia. Länsi-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat 6,1 prosenttia edellisvuodesta. Pohjois-Suomen suhdanneindeksi oli 9,8 prosenttia.

”Länsi-Suomi on jatkanut tasaista kasvuaan. Etelä-Suomessa kasvu painottuu puolestaan vahvasti pääkaupunkiseudulle ja perustuu melko vahvasti rakentamiseen. Pohjois-Suomessa kasvu painottuu erityisesti Pohjois-Pohjanmaalle”, Hietanen kuvailee.

Rakentamisen kasvu jatkuu

Myös rakentaminen jatkoi kasvuaan alkuvuonna. Rakentamisen toimialaindeksi oli 5,3 prosenttia tammi-maaliskuussa.

Ajantasaista suhdannetietoa

Etera julkaisee suhdanneindeksinsä kuukausittain, seuraavan kerran 20.6.2017.


Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi
Alueelliset suhdanneindeksit


Lisätiedot

Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai timo.hietanen@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti