Seuraa Etera

Eteran suhdanneindeksi: Kasvu näkyy kaikissa yrityskokoluokissa

Lehdistötiedote   •   Joulu 20, 2016 10:00 EET

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindeksi jatkoi lokakuussa positiivisena. Työntekijämäärät kasvoivat, joskin hieman koko vuoden keskiarvoa heikommin. Kasvua nähtiin kaikissa yrityskokoluokissa.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Lokakuussa työntekijämäärät kasvoivat 2,6 prosenttia edellisvuoden lokakuuhun verrattuna. Tammi-lokakuun suhdanneindeksi oli 3,1 prosenttia.

”Työntekijämäärien kasvu jakautuu tasaisesti kaikkiin yrityskokoluokkiin, mikä on positiivinen asia koko talouden näkökulmasta”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Rakentamisen hyvä vire jatkuu 

Rakentamisen suhdanneindeksi oli lokakuussa 3,3 prosenttia eli hieman koko suhdanneindeksiä parempi sekä parempi kuin alkuvuosi keskimäärin.

”Rakentamisen positiivinen tahti jatkui. On toivottavaa ja talouden kasvun kannalta tärkeää, että myös teollisuus lähtisi rakentamisen ohella kasvuun. Muissa teollisuuden luottamusindikaattoreissa näkynyt positiivinen vire ei näy vielä satamissa”, Hietanen sanoo.

Ajantasaista suhdannetietoa

Etera julkaisee suhdanneindeksinsä kuukausittain, seuraavan kerran 20.1.2017. Alueelliset suhdanneindeksit julkaistaan neljännesvuosittain.

Tutustu tarkemmin

etera.fi/suhdanneindeksi

Lisätiedot

Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai timo.hietanen@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti