Seuraa Etera

Etera tekee ilmastoyhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa

Lehdistötiedote   •   Huhti 26, 2017 11:01 EEST

Etera on liittynyt Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon. Verkostoon kuuluvat yrityskumppanit vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitsevät ilmastonmuutosta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Helsingin kaupungin Ilmastokumppanit määrittelevät sitoumuksessa omat ilmastotavoitteensa, joiden toteutumista seurataan.

”Liityimme Helsingin kumppanuusverkostoon tehdäksemme yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutustamme noin seitsemän prosenttia kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen toimenpideohjelmassa vuosille 2017–2025. Selvitämme myös kiinteistöissämme kustannustehokkaat energiansäästön ja paikallisen uusiutuvan energiantuotannon mahdollisuudet”, kertoo Eteran reaalisijoitusjohtaja Jukka Reijonen.

Kestävää kiinteistösijoittamista ja vastuuta toimistoarjessa

Etera on jo vuosia tähdännyt toiminnassaan kiinteistösijoitustensa ilmastovaikutusten pienentämiseen. Energiatehokkuutta parannetaan rakentamisen ratkaisuin sekä teknisin muutoksin kuten myös vaikuttamalla kiinteistöjen käyttäjien tapoihin ja tottumuksiin.

”Eteran käyttämä sähkö on jo vuodesta 2011 ollut 100-prosenttisesti peräisin uusiutuvista energialähteistä. Vuosi sitten asensimme kolmannekseen Etera-talon kattopinta-alasta aurinkopaneeleja, joten käytämme nyt myös omaa aurinkovoimaa,” toteaa Jukka Reijonen.

”Laajan toimitilaremontin lopputuloksena läpäisimme alkuvuodesta kansainvälisen LEED-ympäristösertifioinnin vaativalla GOLD-tasolla. Remontissa Etera-talosta tehtiin paitsi uudenlainen työskentely-ympäristö myös entistä energiaystävällisempi. Ylipäätään toimistorakennushankkeissamme käytetään LEED-sertifiointia tai muita ympäristöluokituksia.”

Energiatehokkuushankkeilla muokataan myös vanhempien kiinteistöjen energiankulutusta. Energiankäyttöä on tehostettu muun muassa rakennusautomaation saneerauksilla, ilmanvaihdon ja valaistuksen modernisoinneilla, valaistusmuutoksilla sekä vedensäästöventtiileillä.

Kiinteistön käyttäjien toimintaan voidaan vaikuttaa esimerkiksi Eterassakin käytössä olevan WWF:n Green Office -ympäristöohjelman avulla.

Mikä on Ilmastokumppanit-verkosto?

Ilmastokumppanit-verkosto on osa Helsingin kaupungin tekemää ilmastotyötä. Helsingin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuosina 1990-2020.  Ilmastokumppanit-verkoston tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillinnän lisäksi vahvistaa yritysten kilpailukykyä, löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää yhteistyötä verkoston jäsenten kesken. Yritysten lisäksi verkostoon on liittynyt korkeakouluja, järjestöjä ja muita toimijoita. 

Ilmastokumppaneista lisätietoa www.ilmastokumppanit.fi ja twitterissä @ilmastokumppani.

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti