Seuraa Etera

Etera palkitsi Länsi-Suomen parhaan pomon – tamperelaisen K-Marketin Heidi Raula johtaa esimerkillä

Lehdistötiedote   •   Huhti 26, 2017 13:00 EEST

”Kannustaminen ja rinnalla kulkeminen ovat paras tapa johtaa”, sanoo myymäläpäällikkö Heidi Raula.

Eläkevakuutusyhtiö Etera palkitsi Länsi-Suomen parhaana pomona tamperelaisen K-Market Kullervonkadun myymäläpäällikön Heidi Raulan. ”Hyvä muutosjohtaja näyttää esimerkkiä”, Raula painottaa.

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa voi ilmiantaa hyvänä pomona tuntemansa henkilön ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona.

”Haluamme nostaa esiin esimiestyön tärkeyttä ja positiivisia tarinoita työelämästä. Osaavat ja innostavat esimiehet saavat liian harvoin tunnustusta. Tämä on yksi tapa kiittää hyvästä johtamisesta”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Etera etsii esimerkillisiä esimiehiä jo neljättä vuotta. Neljän alueellisen parhaan pomon joukosta valitaan Suomen paras pomo.

Hyvä muutosjohtaja näyttää esimerkkiä

Länsi-Suomen parhaaksi pomoksi valittu, tamperelaisen Kullervonkadun K-Marketin myymäläpäällikkö Heidi Raula on pitkän linjan kaupan alan ammattilainen. Ensimmäiset kaupalliset kokemukset hän hankki alaikäisenä Laitilan Kievarissa.

Raulan johtama myymälä oli aiemmin Siwa, mutta vuodenvaihteessa 2017 se muuttui K-Marketiksi. Koko Siwa-ketju siirtyi tuolloin osaksi K-ryhmää. Muutos on ollut suurin Raulan parikymmenvuotisella työuralla ja vaatinut melkoisia esimiestaitoja.

”Ajattelen pomona niin, että minun on tällaisessa tilanteessa ymmärrettävä, mitä muutos merkitsee jokaiselle työntekijälle. Vain niin voin opettaa heitä uuteen tilanteeseen. Haluan aina opettaa koko porukalle kaiken sen, minkä itse osaan ja tiedän. Sillä tyylillä olemme tähän saakka pärjänneet hyvin”, Raula kertoo.

Raula painottaa, että muutoksessa on huomioitava jokainen työntekijä erilaisena yksilönä ja oppijana. Siinä ei sovi hätäillä ja hoputtaa. Kannustaminen ja rinnalla kulkeminen on paras tapa johtaa.

Kohtele alaista kuin puolisoa

Viiden hengen työyhteisössä jokainen joutuu olemaan välillä yksin vastuussa koko kaupasta. Silloin tulee vastaan pulmatilanteita. Niistä selviytymiseen Raulalla on oiva lääke.

”Haluan näyttää esimerkilläni, että kaikista tilanteista selviää. On hirveän tärkeää tsempata ihmisiä jaksamaan, kun välillä ollaan aika väsyneitä. Esimiehen pitää olla tarkka kielenkäytöstään, hänen on osattava kohdella ihmisiä hyvin ja hänen pitää olla helposti lähestyttävä. Alaisia pitää kohdella samalla tavalla kuin omaa puolisoa”, Raula vertaa.

Johtamiseen kuuluu jokaisen ihmisen osaamisen tunnistaminen ja se, että jokainen pääsee tekemään töitä osaamisensa mukaan. Työntekijät on myös perehdytettävä hyvin, kun tulee uusia tehtäviä. ”Meille tulee koko ajan uusia toimintatapoja, ja niitä pitää oppia samalla, kun tehdään töitä.”

”Tiedonkulun pitää toimia, koska aina ei ole aikaa kädestä pitäen opettaa. Siksi meillä on muun muassa WhatsApp-ryhmä, jonka kautta jaan tietoa muutoksista ja uusista asioista”, hän jatkaa.

Myös johtaja tarvitsee esimiehen ja kollegojen tukea

Kauppiasoppinsa Raula on saanut jo sukuperintönä. Hänen isoäitinsä oli K-kauppias Mäntyharjulla. Nykyisessä tehtävässään Raula on saanut matkan varrella aina tukea esimiehiltään ja kollegoiltaan. ”Paras opettajani oli Rantaperkiön Siwan esimies. Hänen lisäkseen Pirkanmaan alueen muut myymäläpäälliköt ovat aina olleet hyvänä apuna, kun pulmia on tullut vastaan. Koskaan en ole jäänyt yksin”, Raula kiittelee.

Hän tukee työntekijöitään samalla tavalla kuin kollegat tukevat häntä. ”Heidi on valtavan välittävä ja kuunteleva esimies, joka ottaa meidät huomioon ihan henkilökohtaisesti. Hän on meidän käytettävissä jopa työajan ulkopuolella, jos asiaa on”, kertoo vuoden verran Ruolan joukoissa työskennellyt Pauliina Lehtinen.

Lehtisen mukaan Raula on aktiivisesti mukana jokaisen työntekijän arjessa, aina paikalla ja käytettävissä. Kun eteen tulee pulmia, ne ratkotaan heti. ”Kerran meillä oli WhatsApp-ryhmässä ihan uusi asia, joka oli hieman epäselvä minulle. Kun kysyin sitä, Heidi selvitti asian heti niin, että varmasti tuli selväksi. Tämänkin hän teki lomalla ollessaan”, Lehtinen muistelee.

Siirtyminen K-ketjuun jännitti työntekijöitä, mutta Raulan varmoissa ohjaksissa muutos sujui ongelmitta. ”Heidi oppi uudet asiat valtavan nopeasti ja osasi neuvoa ne meille tosi hyvin. Meille riitti, että seurasimme häntä. Kaikki sujuikin sitten mainiosti”, Lehtinen sanoo.

Hyviä pomoja on ilmiannettu jo 600

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailu on ollut käynnissä syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu jo kaikkiaan 600. Nyt pomoja palkitaan neljännen kerran.

Etera palkitsee neljä alueellista parasta pomoa. Julkaisemme kunkin alueen parhaan pomon viikoittain. Seuraavaksi palkitaan Itä-Suomen paras pomo 4.5. Alueellisten parhaiden pomojen joukosta valittava Suomen paras pomo julkaistaan 23.5.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Työhyvinvointipalveluiden päällikkö Tomi Hussi p. 050 517 9209, tomi.hussi@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti