Seuraa Etera

Etera palkitsi: Joni Kapanen Canonilta on Suomen paras pomo

Lehdistötiedote   •   Touko 23, 2017 10:00 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Etera palkitsi Suomen parhaana pomona Canonin Helsingin alueen suoramyynnin johtajan Joni Kapasen. Joni Kapasen valinnan ratkaisi innostava ja määrätietoinen tapa johtaa.

”Osaavat ja innostavat esimiehet saavat liian harvoin tunnustusta. Tämä on yksi tapa kiittää hyvästä johtamisesta. Haluamme nostaa esiin esimiestyön tärkeyttä”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa voi ilmiantaa hyvänä pomona tuntemansa henkilön ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona. Etera palkitsi ensin neljä alueellista parasta pomoa, joiden joukosta valittiin Suomen paras pomo. Etelä-Suomen parhaaksi pomoksi valittu Canonin Helsingin alueen suoramyynnin johtaja Joni Kapanen vei lopulta myös Suomen parhaan pomon tittelin.

Innostava ja määrätietoinen ote

Joni Kapasen valinnan ratkaisi innostava ja määrätietoinen tapa johtaa. ”Kapasella johtamisen kulmakivenä on innostuneisuus: asiat pitää saada liikkeelle itsessä ja tiimissä. Johtaminen on myös selkeää ja määrätietoista. Tavoitteita ei jätetä epämääräisiksi möykyiksi, vaan ihmisiä tuetaan ja kannustetaan palastelemaan niitä konkreettiseksi tekemiseksi. Palautteen sitominen pelisääntöihin tekee perusteet näkyväksi ja vahvistaa oikeudenmukaisuuden tunnetta työyhteisössä”, Eteran työhyvinvointipalveluiden päällikkö Tomi Hussi kuvailee.

”Omasta jaksamisesta huolehtiminen puolestaan luo perustan hyvälle esimiestyölle, ja tässä Kapanen onnistuu myös hyvin”, Hussi jatkaa.

”Tämän palkinnon on mahdollistanut asiakkaamme ja Canonin tukiorganisaatio. Olen erittäin otettu saadessani tällaisen tunnustuksen työstä, jota olemme tiimieni jäsenten kanssa vuosia tehneet”, Kapanen kiittelee.

”Myynnin johtaminen vaatii valmentavaa otetta”

Kapanen on nähnyt myyntityön muutoksen 20 vuoden aikana. Viimeiset kymmenen vuotta hän on kasvanut myös esimiehenä.

Kun Kapanen aloitti ensimmäisen kerran esimiehenä, hän toimi kuin myyjä. ”Tuijotin vain lukuja ja euromääräisiä tavoitteita. Nyt keskityn ihmisiin, heidän kehittymiseensä ja siihen, miten tiimin kanssa fiksusti toimimalla saavutamme parhaiten määrälliset tavoitteet.”

Hyväksyvän johtajan mallikappale

Canonin Business Development Manager Juuso Enjala oli vuoteen 2015 saakka Kapasen tiimissä, missä sekä hän että Kapanen kasvoivat alansa huippuosaajiksi. Enjala kertoo, miksi Kapanen on hänen mielestään Suomen paras pomo: ”Joni herättää luottamusta ja hän on erittäin inspiroiva. Hän stimuloi alaisiaan älykkäillä haasteilla. Hän käyttää paljon aikaa alaisten kohtaamiseen. Hänessä on kaikki synnynnäisen johtajuuden ominaisuudet.”

Kapanen luotsaa tiimiään myynnin koviin tavoitteisiin ihmisläheisellä johtajuudella. ”Jonin tapa tsempata ja inspiroida sai meidän uskomaan, että lama-aikanakin voi menestyä, kun luottaa omaan tekemiseen”, Enjala muistelee.

Kapasen johtaminen ei ole Enjalan mielestä ”nipottavaa mikromanagerointia”. Tulos tehdään alaisia kannustamalla. ”Jonin johdolla keskitytään tekemään oikeita asioita, eikä niin, että hän vaatisi asioita tehtävän yhdellä ja samalla tavalla.”

Tavoitteen saavuttaminen synnyttää ilon

Suurimman ilon Kapanen saa työstään silloin, kun hänen tiiminsä kasvaa tehtäviensä ja tavoitteidensa mukaan. Onnistumisen tunne pulppuaa erityisesti silloin, kun pitkän aikavälin tavoitteet saavutetaan. Tästä Kapasella on hyviä kokemuksia ajalta, jolloin hän johti Pohjois-Savon aluetta.

”Kun tulin Canonille, oli siellä vastikään ostettu jälleenmyyjän liiketoimintaa, joka oli raskaasti tappiollista. Asetimme tavoitteeksi sen kääntämisen plussalle kolmessa vuodessa. Teimme sen kovalla työllä ja jokapäiväisellä kehittämisellä. Kun pääsimme maaliin, se oli iso saavutus, josta koko tiimi saattoi olla ylpeä ja iloita”, Kapanen muistelee.

Kuopiosta kotoisin oleva Kapanen korostaa, ettei ihmisiä johdeta numeroilla vaan positiivisella esimerkillä. Kapasen intohimo asiakastyön ja myynnin kehittämiseen on esimerkki, jota hän näyttää arjessa tiimilleen. Se saa alaisetkin toimimaan samalla tavalla.

”Numerot tulevat kuntoon, kun oikeat ihmiset tekevät oikeita asioita oikealla tavalla. Ei ole vain yhtä oikeaa tietä tuloksiin, vaan ihmiset ovat hyvin erilaisia. Sen oivaltaminen on auttanut minua parempiin tuloksiin johtamisessa.”

Löydä sisäinen myyntimiehesi

Muutosten kelkassa pysyminen ja jatkuva kehittyminen takaavat onnistumisen pitkällä tähtäimellä. Kokeneenkin myyjän pitää oppia uutta ja ottaa rohkeasti käyttöön uusia toimintatapoja. ”Esimies on oman organisaationsa sisäinen myyjä, joka myy sparraamisen ja keskusteluiden avulla työn kehittämisen ajatuksia alaisilleen.”

Oma kehittyminen on Kapaselle sydämenasia. Hän on käynyt lukuisissa työnantajansa järjestämissä esimiestyön ja myynnin valmennuksissa pysyäkseen selvillä alan trendeistä. Kollegiaalinen tuki on hänelle vähintään yhtä tärkeää. Siitä hän ammentaa uusia ideoita johtamiseen. ”Meillä on tiivis esimiesporukka, jossa vaihdamme ajatuksia työn kehittämiseksi. Aina kun tulee ongelmapaikka, voin kysyä neuvoja kokeneemmilta kollegoilta.”

Vaikka esimiestyö on Kapasen tärkein tehtävä, myyntimiehen työtä hän ei halua lopettaa. ”Esimiehellä pitää olla koko ajan tuntuma siihen, mitä oman porukan työ on. Ei sitä muuten voi tuloksellisesti johtaa.”

Esimerkillisiä esimiehiä ilmiannettu jo 600

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailu on ollut käynnissä syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu jo kaikkiaan 600. Nyt pomoja palkittiin neljännen kerran.

Etera palkitsi ensin neljä alueellista parasta pomoa, joiden joukosta valittiin Suomen paras pomo. Pohjois-Suomen parhaana pomona palkittiin iiläisen PohjanTeon Joona Österberg ja Länsi-Suomen parhaana pomona K-Market Kullervonkadun Heidi Raula Tampereelta. Itä-Suomen parhaan pomon tittelin vei kuopiolaisen Mediateon Teemu Kontkanen.

Lisätiedot

Stefan Björkman, toimitusjohtaja, Etera, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Tomi Hussi, työhyvinvointipalveluiden päällikkö, Etera, p. 050 517 9209, tomi.hussi@etera.fi
Joni Kapanen, Canon, p. 044 765 5000, joni.kapanen@canon.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti