Seuraa Etera

Etera palkitsi Etelä-Suomen parhaana pomona Enkom Activen Matti Hätösen

Lehdistötiedote   •   Huhti 26, 2016 13:00 EEST

Eläkevakuutusyhtiö Etera palkitsi Etelä-Suomen parhaana pomona Enkom Activen toimitusjohtajan Matti Hätösen. Työntekijät yltävät parhaimpaansa, kun heille antaa selkeän tavoitteen ja riittävästi itsenäisyyttä, uskoo Etelä-Suomen Paras pomo.

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa sai ilmiantaa hyvänä pomona tuntemansa henkilön ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona.

”Etera haluaa nostaa esiin esimiestyön tärkeyttä ja kiittää hyvästä johtamisesta. Kun työelämä muuttuu, on pomojenkin muututtava. Arki ratkaisee”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo. 

Etera etsii esimerkillisiä esimiehiä jo kolmatta vuotta. Tänä vuonna palkitaan ensimmäistä kertaa myös alueelliset parhaat pomot. Heidän joukostaan valitaan Suomen paras pomo.

Oma kokemus opettaa

Espoolaisen sähkölaitteita maahantuovan Enkom Activen toimitusjohtaja Matti Hätönen on vaatimaton mies, vaikka hänet on juuri valittu Etelä-Suomen Parhaaksi pomoksi.

”Eiköhän paras kokemukseni esimiehenä ole ollut se, kun laitoin viime kesänä kaksi organisaatiota yhteen. Aika kivuttomasti se taisi mennä, kun porukka alkoi heti toimia hyvin yhdessä”, Hätönen tuumii.

Enkom Active syntyi kesällä 2015, kun ruotsalaiseen Lagergranz Groupiin kuuluneet Enkom Oy ja K&K Active Oy yhdistyivät. Yrityksen palveluksessa on 16 asiantuntijaa.

Hätösellä on pitkä kokemus yrityksen tehtävissä muun muassa teknisten tuotteiden tuotepäällikkönä ja vuodesta 2009 johdossa.

Hyvä esimies pitää vastuun ja vapauden tasapainossa

Enkom Activessa asiantuntijoille on annettu selkeät vastuut ja tieto omista tavoitteista. ”Vastapainona on suuri vapaus järjestää työ siten kuin parhaaksi näkee tavoitteiden saavuttamiseksi. Paras työtapa riippuu paljon tuotteista ja asiakkaista. Siksi meillä ei voi olla yhtä ainoaa oikeaa tapaa työskennellä”, Hätönen sanoo.

Asiantuntijat ovat sitoutuneita tehtäviinsä, tuntevat hyvin tuotteensa sekä sen, miten asiakkaat voivat niitä hyödyntää. ”Toiset pitävät paljon videoneuvotteluja ja opastavat asiakkaita etänä, ja toiset käyvät päivittäin asiakkaiden luona”, Hätönen selventää.

Hän on ammentanut oppinsa vastuiden ja vapauksien tasapainosta omalla työurallaan. Johtajaoppaita ei juuri ole tarvinnut lukea. ”Ei minulla ole kursseista saatuja plakaatteja seinällä. Johtamistapa on ollut tässä firmassa jo ennen minua tällainen. Olen sen hyväksi havainnut ja siksi toimin myös itse näin”, Hätönen perustelee.

Aito kiinnostus työhön auttaa

Työntekijöiden tukeminen arjessa on keskeinen osa Hätösen esimiestyötä. Hän on käytettävissä, jos tulee pulmia esimerkiksi asiakkaiden tai teknisten ratkaisujen kanssa.

”Ainakin kuvittelen olevani sellainen esimies, joka on vaihtopenkillä etualalla ja aina valmiina, jos apua tarvitaan. Tunnen hyvin, mitä työntekijämme tekevät ja minun on helppo hypätä heidän avukseen. Minulla on matala kynnys puuttua myös vaikeiksi koettuihin asioihin”, hän kertoo.

Vapauksia ja vastuita antavalla esimiehellä on myös odotuksia työntekijöitä kohtaan. ”Jo rekrytoinnissa kiinnitämme paljon huomiota siihen, että meille tulevilla ihmisillä on intoa ja motivaatiota tätä työtä kohtaan. Pitää olla kiinnostunut näistä tuotteista ja tarjoamistamme ratkaisuista sekä siitä, miten me autamme asiakkaitamme. On myös tärkeää ymmärtää, että näillä ratkaisuilla on usein vaikutusta laajalti koko yhteiskuntaan ja että tässä työssä pääsee vaikuttamaan aika isoihin asioihin. Työn tuloksena syntyy usein muitakin hyötyjä kuin pelkästään eurot”, Hätönen miettii.

Antaa alaisten loistaa

Matti Hätöselle Paras Pomo -titteliä ehdotti hänen alaisensa. Perusteluna oli Matin empaattisuus ja kyky ajatella asioita myös työntekijän kannalta.

Alaiset kertovat, että Hätönen kuuntelee heitä, on oikeasti kiinnostunut ja antaa alaistensa loistaa ottamatta itse kunniaa. Tämä motivoi ja saa alaiset tuntemaan itsensä merkittäviksi yritykselle. ”Matti ymmärtää, että työntekijät ovat yrityksen voimavara ja toimii sen mukaan”, toteaa yksi Matin alaisista.

Jo yli 500 ilmiannettua pomoa

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailu on ollut käynnissä syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu kaikkiaan jo yli 500. Nyt pomoja palkitaan kolmannen kerran.

Tänä vuonna Etera palkitsi ensimmäistä kertaa myös alueelliset parhaat pomot Etelä-, Länsi-, Itä- ja Pohjois-Suomesta. Kilpailuun tuli kaikkiaan 90 ehdotusta. Alueellisten parhaiden pomojen joukosta valittava Suomen paras pomo julkaistaan 3.5.

”On hienoa, että saimme jälleen runsaasti ehdotuksia parhaiksi pomoiksi. Tämä on yksi tapa kiittää esimiehiä hyvästä työstä. Jatkamme parhaiden pomojen metsästystä”, Björkman sanoo.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi
Työhyvinvointipalveluiden päällikkö Tomi Hussi, p. 050 517 9209, tomi.hussi@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti