Seuraa Etera

Etera mukaan Itä-Euroopan asuntokehityshankkeisiin sijoittavaan rahastoon

Lehdistötiedote   •   Joulu 23, 2016 10:30 EET

Etera on mukana perustamassa rahastoa, joka sijoittaa asuntokehityshankkeisiin CEE-maissa eli Tšekissä, Slovakiassa, Puolassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. 

Rahastossa sijoittajina ovat YIT Oyj (40 %), Etera (30 %) ja ryhmä suomalaisia yksityisiä sijoitusyhtiöitä (yhteensä 30 %). Rahaston oma pääoma on noin 37 miljoonaa euroa, ja sitä hallinnoi Vicus Capital Advisors Oy, jolla on pitkä kokemus kiinteistösijoittamisesta ja -kehittämisestä Itä-Euroopan maissa ja Venäjällä.

”Rahastoyhteistyö tarjoaa meille mahdollisuuden sijoittaa kasvavien eurooppalaisten talouksien asuntorakentamiseen. Asuntotarpeen arvioidaan kasvavan talouskasvun myötä, ja markkinoilla tuntuu olevan selkeästi tilaa laadukkaalle uudistuotannolle”, Eteran reaalisijoitusjohtaja Jukka Reijonen sanoo.

Tuottopotentiaalia ja hajautusta

Rahaston odotetaan toteuttavan lähivuosina yli kymmenen hanketta ja noin tuhat asuntoa, jotka myydään ensisijaisesti yksityisille asunnonostajille. Rahaston hankkeet jakautuvat useaan eri maahan. ”Olemme tuottopotentiaalin lisäksi erityisen kiinnostuneita hajautusmahdollisuudesta”, Reijonen sanoo.

Rahasto tukee YIT:n kasvustrategiaa CEE-maissa tuomalla rahoitusta rakennusvaiheessa oleviin hankkeisiin ja vapauttamalla pääomaa uusien varhaisemman vaiheen hankkeisiin. ”Kyse on merkittävästä päänavauksesta, johon olemme saaneet mukaan korkeatasoisen suomalaisen sijoittajaryhmän. Olemme luoneet uudenlaisen sijoitusinstrumentin, jonka avulla pystymme kasvattamaan asuntokehittämisen liiketoimintaa CEE-maissa pääomatehokkaasti”, kertoo YIT:n liiketoimintaryhmän johtaja Tom Sandvik.

”Luotettavat yhteistyökumppanit sekä asiantuntevat maaorganisaatiot mahdollistavat tämän yhteissijoituksen, joka on merkittävä askel myös Eteran kiinteistösijoitusten näkökulmasta. Valtaosa kiinteistösijoituksistamme on edelleen Suomessa, ja ulkomaisiin hankkeisiin on lähdetty vain hyvin harkitusti ja hajautetulla riskillä”, Reijonen jatkaa.

Eteran 5,8 miljardin euron sijoituksista noin 18 prosenttia on kiinteistösijoituksia.

Lisätiedot:

Jukka Reijonen, reaalisijoitusjohtaja, Etera, p. 040 356 0999, jukka.reijonen@etera.fi
Tom Sandvik, liiketoimintaryhmän johtaja, YIT Oyj, p. 0400 617 807, tom.sandvik@yit.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti