Seuraa Etera

11 000 tykkääjää ei voi olla väärässä – Hyvä työkaveruus puhuttaa Facebookissa

Lehdistötiedote   •   Kesä 16, 2010 17:27 EEST

Työkaveruudesta työvoimaa –kampanjan tykkääjiksi on Facebookissa liittynyt nopeassa ajassa liki 11 000 suomalaista. Kampanja käynnistyi 11. toukokuuta. Facebook-sivusto löytyy osoitteesta facebook.com/tyokaveri.

”Suosio osoittaa, että olemme osuneet suomalaisille merkitykselliseen työhyvinvoinnin pilariin”, uskoo työhyvinvointiyksikön päällikkö Tarja Kostiainen Eläkevakuutusyhtiö Eterasta.

Viikottain vaihtuvat teemat ovat myös herättäneet vilkasta keskustelua Facebookissa. ”Hyvä työyhteisö on kuin ylimääräinen työntekijä. Se joustaa, tukee, opastaa, ohjeistaa, rauhoittaa, lohduttaa, vetää rajat, ymmärtää ja antaa kaikille mahdollisuuden olla oma itsensä”, pohtii Päivi Gill.

Tällä viikolla puheenaiheena on työkaverin kannustaminen ja kiittäminen.

Miksi eläkevakuutusyhtiö meni Facebookiin?

Keskustelu työkavereista käynnistyi innokkaasti. ”Olimme varautuneet aktivoimaan keskustelua enemmänkin, mutta siihen ei ole ollut tarvetta. Tykkääjien ja kommenttien määrä on yllättänyt meidät täysin”, myöntää verkkotuottaja Sari Myllykoski. ”Olemme ilahtuneet siitä, että nimenomaan aihe puhuttaa.”

Facebook-sivustoa käytetään esimerkiksi nykyisten ja entisten työkavereiden kiittämiseen, mutta myös pohdiskeluun hyvän työyhteisön ja työkaveruuden merkityksestä. ”Nostamme jatkossa keskusteluun uusia näkökulmia sekä Facebookissa että omalla verkkosivustollamme”, Myllykoski lupaa.

Eteran tavoitteena on herättää keskustelua ja samalla tarjota välineitä työkaveruuden ja työyhteisön kehittämiseen. ”Syksyllä jatkamme kampanjaa uusin ideoin ja otamme mukaan vahvemmin muita kanavia. Haluamme aktivoida sekä työntekijöitä että yrityksiä toimimaan paremman työelämän puolesta. Verkon ja sosiaalisen median lisäksi tulemme näkymään tällä teemalla myös erilaisissa tilaisuuksissa ja messuilla”, kertoo Eteran markkinointipäällikkö Piia Kallio.

Vaihteeksi – hyviä uutisia työelämästä

Työelämää ja työelämässä jaksamista lähestytään usein ongelmakeskeisesti. Etera haluaa nostaa esiin työelämän myönteisen puolen. Työelämä on myös voimanlähde, joka tarjoaa onnistumisia, innostusta ja ennen kaikkea hyviä ihmissuhteita. Hyvä työyhteisö voi auttaa vaikeiden aikojen yli.

Hyvään työkaveruuteen voi meistä jokainen työntekijänä tai esimiehenä vaikuttaa. ”Hyvä työkaveruus ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Omia työyhteisötaitojaan ja rooliaan työyhteisössä tulee myös arvioida ja kehittää”, Kostiainen muistuttaa.

Eläkeyhtiönä Eteran tavoitteena on pidentää suomalaisten työuria. Tutkimusten mukaan hyvät työkaverit ja työilmapiiri ovat keskeisimpiä tekijöitä, jotka auttavat jaksamaan työelämässä. Huono työilmapiiri puolestaan lisää sairaspoissaoloja ja saattaa viedä jopa työkyvyttömyyseläkkeelle.

”Tämän teeman kautta työyhteisöt voivat puhua työelämän arjesta. Se tekee työhyvinvoinnista ja siihen vaikuttamisesta konkreettista”, Kostiainen luonnehtii.

Etera ja SKS keräävät tarinoita työkaveruudesta

Työkaveruudesta työvoimaa –kampanja kerää myös tarinoita työkaveruudesta. Kaikki lähetetyt tarinat arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkistoon tutkimuskäyttöön.

Kuukauden sisällä tarinoita on tullut parisenkymmentä, joista osa on julkaistu Eteran verkkosivuilla osoitteessa etera.fi/tyokaveri > Tosielämän tarinoita työkaveruudesta.

Lisätietoja

Työhyvinvointiyksikön päällikkö Tarja Kostiainen, 040 840 7711
Markkinointipäällikkö Piia Kallio, 040 7272651

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti