Seuraa Etera

Vuoden hyvä omistaja 2017 on Julianna Borsos

Uutinen   •   Syys 27, 2017 16:00 EEST

Hyvä omistaja 2017 voittaja Julianna Borsos sekä raadin puheenjohtaja Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman

Hyvä omistaja 2017 on huikean kasvun yrittäjästä omistajaksi tehnyt Bocap Private Equity Oy pääomasijoitusyhtiön perustaja ja pääomistaja Julianna Borsos. Hyvä omistaja 2017 on osa Yrittäjästä omistajaksi -hanketta, jonka yhteistyökumppani Etera on.

Suomalaisia omistajia ehdotettiin Hyvä omistaja -äänestykseen 18, ääniä annettiin 555 ja perusteluja ehdokkaista lähes 450 kappaletta. Julianna Borsos kahmi huikeat 41 prosenttia äänistä ja vastasi myös parhaiten raadin asettamia hyvän omistajuuden kriteereitä.

Toista kertaa järjestettävä Hyvä omistaja -valinta on osa laajempaa Hyvä omistajuus -hanketta, jonka tarkoituksena on nostaa esille omistajuuden merkitystä yhteiskunnassa sekä lisätä ymmärrystä omistajuudesta työnä ja osaamisena.

Hyvä omistaja 2017 -raatiin kuuluvat Stefan Björkman (puheenjohtaja), Eläkevakuutusyhtiö Etera, Jarkko Veijalainen (Hyvä omistaja 2016 -voittaja), 3 Step IT Group, Alexander Sundström, Nordic Law, Jonathan Johansson, Evli Pankki, Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi sekä Emil Elo, Kauppalehti.

Suomessa kaivataan lisää riskinottoa


“Otamme yhteiskuntana liian vähän riskiä. Ilman riskinottoa ei nimittäin synny kasvua. Instituutiot on rakennettu riskinhallintaan, ei riskinottoon. Tästä syystä instituutioiden rinnalle tarvitaan ihmisiä tarttumaan erilaisiin mahdollisuuksiin. Riskinotto onkin henkilökohtainen matka,” kommentoi Stefan Björkman, Eläkevakuutusyhtiö Eteran toimitusjohtaja ja Hyvä omistaja 2017 -raadin puheenjohtaja.

“Kasvollinen omistajuus on kasvun moottori, jota me eläkeyhtiönä haluamme tukea. Instituutiona voimme tukea kasvua, mutta iloa, innostusta ja raakaa työntekoa ei voi pelkällä rahalla tai ammattijohtamisella korvata,” Björkman jatkaa.


Hyvään omistajuuteen kuuluu kasvollisuus


Julianna Borsos on yllättynyt ja otettu valinnastaan. “Yrittäjyyteen perustuva hyvä omistajuus on pitkään kuljetun polun tulosta. Siinä oravanpyörässä tulee vaivihkaa tehtyä paljon hyvää, mutta myös opitaan välillä kovimmankin kautta haasteista ja vastoinkäymisistä ja sitten tulee yhtäkkiä tällainen arvostuksen osoitus – en ole koskaan odottanutkaan mitään palkintoja, mutta kovan puurtamisen jälkeen, se ilahduttaa,” Borsos kommentoi.

Julianna Borsos on tehnyt tärkeää työtä kasvattamalla suomalaisia pk-yrityksiä pääomasijoitusyhtiönsä Bocap Private Equity Oy:n kautta. Borsos on rakentanut Bocap-ryhmän puitteissa vuodesta 2012 lähtien merkittävän kokonaisuuden pk-yritysten tarpeita palvelevia rahastoja sekä osallistunut aktiivisena omistajana kohdeyritysten arvon kasvattamiseen. Hän ja Bocapin tiimi tuovat yrityksiin myös henkistä pääomaa, näkemyksellisyyttä ja tietoa sekä kontakteja.


Lisätietoja

Toimitusjohtaja Stefan Björkman, Etera, p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Hyvä omistaja 2017, Chair & Founding Partner Julianna Borsos, Bocap Oy, p. +358 50 386 3530, julianna@bocap.fi

Yrittäjästä omistajaksi projektijohtaja Tanja Haapamäki, Ratkaisutoimisto Seedi, p. +35844 565 0088, tanja.haapamaki@seedi.fi


Lue lisää

www.hyvaomistaja.fi
www.yrittajastaomistajaksi.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti