Seuraa Etera

Oy Ansari-Yhtymä – Eteran Työkykypalkintofinalisti 2016: ”Kunto-ohjelma pidentää työuria”

Uutinen   •   Elo 16, 2016 10:50 EEST

”Johdon pitää liikkua työntekijöiden joukossa ja pomon tuntea omat työntekijänsä. Se on yksi työhyvinvoinnin teeseistämme”, kertoo Ansari-Yhtymän toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen.

Työhyvinvointiin sijoittaminen auttoi osaltaan kääntämään Ansari-Yhtymän tuloksen nousuun. Työkykyä ylläpitävistä toimista tuli osa yrityksen arkea, ja se muutti myös monen työntekijän elämän.

Luumäellä toimiva Oy Ansari-Yhtymä on reilun 7 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi Suomen merkittävimmistä taimialan yrityksistä. Yrityksen työntekijöiden työhyvinvointi on selvitysten mukaan hyvä. Monet työntekijät ovat viihtyneet yrityksen palveluksessa kymmeniä vuosia – jotkut jopa koko työuransa.

Vuonna 2003 tilanne oli haastavampi. Kilpailu taimialalla kiristyi, ja se alkoi näkyä yrityksen tuloksessa. Oli selvää, että tehokkuutta piti parantaa merkittävästi. Työntekijät venyivät, mutta kova työpaine tuntui jaksamisessa. ”Päätuotteidemme hinnat olivat pudonneet keskimäärin 30 prosenttia. Tehostimme toimintaa huomattavasti, mutta aika pian ymmärsin, että se ei yksin riitä”, kertoo Ansari-Yhtymän toimitusjohtaja Pasi Hakkarainen.

Yrityksessä päätettiin sijoittaa työntekijöiden jaksamiseen ja hyvinvointiin. Seuraavien vuosien kuluessa se auttoi osaltaan muuttamaan yrityksen taloudellisen kehityksen suunnan.

Etera valmensi työhyvinvoinnin kehittämisessä


Työhyvinvointiin sijoittaminen alkoi, kun toimitusjohtaja Hakkarainen halusi palkita työntekijöiden sitoutumisen järjestämällä kesäjuhlat kesällä 2004. Perinne jatkui seuraavana vuonna ja juhlien lisäksi työntekijät pääsivät hyvinvointimatkalle Tallinnaan.

”Aloimme kehittää työhyvinvointia, kun Etera kiinnitti huomiota asiaan ja alkoi sparrata meitä työhyvinvoinnin parantamisessa”, Hakkarainen muistelee.

Osa Ansari-Yhtymän työntekijöistä osallistui Eteran ehdotuksesta liikuntajärjestöjen SuomiMies-kuntokiertueen tapahtumiin. Sen puitteissa tehtiin muun muassa kuntotestejä, jotka olivat lähtölaukaus työhyvinvoinnin kehittämiselle. Nykyisin Ansari järjestää työntekijöilleen yhdessä Eteran kanssa kymmenen kerran viikoittaisen liikuntatunnin työaikana.

Sesonkiluonteinen työ kuormittaa


Puutarha-alalla työ on usein sesonkiluonteista. Ansari-Yhtymän 70 työntekijää tekee toukokuun ja syyskuun välisenä aikana pitkää päivää ja jopa 45–54-tuntisia työviikkoja.

Talvikaudella on paljon hiljaisempaa. Hakkarainen kertoo vertailun vuoksi, että lokakuun liikevaihto on keskimäärin 40 000 euroa ja toukokuun liikevaihto puolestaan 2,3 miljoonaa.

Työ on myös fyysisesti raskasta. Kyykkiminen ja tavaroiden nostelu rasittavat erityisesti tuki- ja liikuntaelimistöä. Työn rasittavuudesta huolimatta työurat ovat pidentyneet työhyvinvointitoimien ansiosta niin, että yhä useampi työntekijä jatkaa tehtävässään eläkeikään saakka.

Kunto ja kannattavuus nousuun!


Nyt työntekijöille järjestetään lähes vuosittain kuntotestejä. Niiden perusteella kannustetaan tarvittaviin elämäntapamuutoksiin ja tuetaan työntekijöiden kuntoilu- ja elämäntapapyrkimyksiä.

Hakkarainen kertoo tyytyväisenä eräästä työntekijästä, joka innostui ohjelman ansiosta kuntoilemaan ja syömään terveellisesti. Hän pudotti painoaan parikymmentä kiloa pyöräilemällä töihin. Kuntoilu on jatkunut näihin päiviin asti, ja työntekijä on edelleen yhtiön palveluksessa.

Työhyvinvointiin kuuluu myös mestari ja kisälli -ajattelu, jota Ansari-Yhtymässä vaalitaan. Sen avulla pyritään myös varmistamaan, että yhtiöön saadaan uusia osaavia työntekijöitä. Paikallisten puutarha-alan oppilaitosten kanssa suunnitellaan yhteistyötä. Toiveena on, että opiskelijaharjoittelua voitaisiin pidentää nykyisestä. Näin harjoittelijat saisivat rauhassa perehtyä tehtäviinsä ja oppisivat tulevasta ammatistaan mahdollisimman paljon jo harjoitteluvaiheessa.

Yhtiön tuloskehitys on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana jokseenkin tasaisesti. Hakkarainen on varma siitä, että menestys on osin myös työhyvinvointitoimenpiteiden ansiota.

Ansarilla on lisäksi käynnistynyt uuden kasvihuoneen rakentaminen, joka on yhtiölle 3,2 miljoonan euron investointi. Se on myös sijoitus työhyvinvointiin, sillä 0,8 hehtaariin laajuiseen uuteen tilaan rakennetaan taimien kuljetusjärjestelmä, jonka ansiosta kumartelu ja raskaiden taakkojen nostelu vähenee.

Ansari-Yhtymän työhyvinvointiteesit

  1. Johdon pitää liikkua työntekijöiden joukossa, ja pomon pitää tuntea omat työntekijänsä.
  2. Kuunnellaan hyviä ideoita ja otetaan ne mahdollisuuksien mukaan käyttöön.
  3. Säilytetään käytännönläheiset toimintatavat. Puutarha-ala on käsityöläisammatti, eivätkä isojen kansainvälisten yhtiöiden toimintatavat sovi tähän työhön.
  4. Jokainen työntekijä on tärkeä.

Oy Ansari-Yhtymä lyhyesti

  • Oy Ansari-Yhtymä on puutarha-alan tuotantoyhtiö, joka kasvattaa pikkutaimia kasvihuoneviljelijöille sekä ruukkukasveja jälleenmyyjille.
  • Vuonna 1969 perustettu yritys kuuluu Schetelig-konserniin ja on Schetelig Oy:n tytäryhtiö.
  • Yrityksen toimitusjohtajana on Pasi Hakkarainen. Hän on ollut yhtiön palveluksessa 1970-luvun loppupuolelta asti.
  • Yrityksen palveluksessa on noin 70 työntekijää. Heistä kaksi kolmannesta on naisia. Työntekijöiden keski-ikä on yli 50 vuotta.
  • Yhtiö tuottaa vuosittain 7 miljoonaa pikkutaimea ja 3 miljoonaa ruukkukukkaa. Tuotannon pääasiallinen lämmönlähde on bioenergia.
  • Yhtiön liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2015. Liikevaihto laski hieman edellisvuodesta, mutta yhtiön kannattavuus oli silti hyvä. Vuoden 2016 ennustettu liikevaihto on 7,2 miljoonaa euroa.

Teksti Johanna Hytönen Kuvat Mikko Nikkinen

Seuraa uutisointia

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Esittelemme kaikki vuoden 2016 finalistit elokuun aikana.

Tänä vuonna Työkykypalkinnon voittajan valitsee Lasse Laatunen. Voittaja julkistetaan 8.9.2016. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti