Seuraa Etera

Merja Ylä-Anttila: Menestyvän yrityksen taustalla on työkykyyn aidosti panostava johto

Uutinen   •   Syys 07, 2017 11:30 EEST

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila uskoo, että vain henkilöstön hyvinvointiin strategian tasolla sitoutunut yritys voi menestyä. Eteran Työkykypalkinnon 2017 tuomari kehottaa siirtämään ”Ihmiset ovat yrityksemme voimavara” -iskulauseen liiketoiminnan ytimeen.

”Demokratia on kyllä hieno asia”, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila huokaisee uutishuoneen kyljessä sijaitsevassa työhuoneessaan ja myöntää, että Eteran Työkykypalkinnon voittajasta päättävän yksinvaltiastuomarin rooli tuntuu hankalalta.

”Vierailtuani finalistien luona olin jokaisesta paikasta lähtiessäni varma, että juuri tämä oli joukon paras”, hän naurahtaa.

Finalistien laittaminen paremmuusjärjestykseen on haastavaa, koska jokaisella yrityksellä on omat vahvuutensa. Eri alojen toimijoina ne myös katsovat työhyvinvointia hyvin erilaisista näkövinkkeleistä.

Voittajan valinnassa Ylä-Anttila aikoo kiinnittää huomiota siihen, että yrityksen johto on aidosti sitoutunut työkykyyn ja työhyvinvointiin. Pelkkä slogan, kuten ”ihmiset ovat yrityksemme voimavara”, ei riitä.

”Työhyvinvointiin panostaminen on avain menestykseen ja sen pitää olla yrityksen ydintä, osa strategiaa”, Ylä-Anttila sanoo.


Vaaran paikat nähtävä jo kaukaa


Merja Ylä-Anttila toteaa, että hän itsekin pyörittelee paljon arjessa jaksamiseen ja työssä viihtymiseen liittyviä asioita, niin uutistoimituksen päätoimittajan kuin Mediahub-tuotantoyhtiön toimitusjohtajankin roolissa. Työkyky ja työhyvinvointi ovat myös koko suomalaisen yhteiskunnan suuria kysymyksiä.

”Kestävyysvaje ja pitenevät työurat johtavat siihen, että jaksaminen on jatkossa erittäin iso haaste”, Ylä-Anttila sanoo.

Ylä-Anttilan mukaan tärkeää olisi, että asioihin ja ongelmiin puututtaisiin etukäteen ja ihmisiä kuunneltaisiin. Ne paikat, joissa jaksaminen on koetuksella, pitäisi tunnistaa jo kaukaa.

”Nykyajan mielenterveyteen, unettomuuteen ja stressiin liittyvät asiat ovat merkittäviä kysymyksiä. Monet finalistiyrityksistäkin olivat näiden kanssa painiskelleet ja niihin puuttuneet.”


Uudenlaisista tiimeistä me-henkeä?


Ylä-Anttilan omalla tontilla mediamaailmassa on ollut viime vuosina tuulista: uutistahti on kiristynyt ja median kuluttamisen tavat ovat muuttuneet. Samaan aikaan toimitusten resursseja on karsittu.

Työn luonne muuttuu myös muilla aloilla.

Ylä-Anttilan mukaan töitä tehdään tulevaisuudessa entistä useammin tiimeissä, jotka muodostuvat oman henkilöstön lisäksi kumppanien työntekijöistä. Yhteisen tavoitteen eteen työskentelevät ihmiset eivät siis välttämättä tee töitä samassa organisaatiossa. Heidän välilleen kannattaisi kuitenkin rakentaa jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

”On tärkeää tunnistaa tietyn brändin alla toimivat eri osapuolet ja ymmärtää, ettei ole kyse meistä ja heistä. Pitää löytää tapoja pitää eri osapuolet samassa menossa mukana.”

Merja Ylä-Anttilan neljä työhyvinvoinnin teesiä

  1. Älä aliarvioi juhlien merkitystä. Juhlat voivat olla isot bileet, kakkukahvit tai kuoharilasilliset pienen osavoiton merkiksi. Onnistumisen tekeminen näkyväksi saa aikaan positiivisen kierteen.
  2. Muistetaan välittää toisistamme. Ihmisillä on erilaisia työtehtäviä ja rooleja, mutta me olemme kaikki ihmisiä. Tuntuu kivalta, kun huomaa, että joku toinen on miettinyt juuri sinun jaksamistasi.
  3. Kuuntele aidosti, ota huolet vakavasti. Ongelmiin on mahdollista tarttua etukäteen.
  4. Älä unohda erilaisuutta. Esimerkiksi some ja pelillistäminen voivat toimia joillekin, toisilla taas muut keinot.


Teksti: Heini Nieminen Kuvat: Juho Kuva

Seuraa uutisointia

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Esittelemme kaikki vuoden 2017 finalistit elo-syyskuussa.

Tänä vuonna voittajan valitsee MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Voittaja julkistetaan 21.9.2017. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti