Seuraa Etera

KPMG Oy Ab – Eteran Työkykypalkintofinalisti 2017: Hyvässä jengissä ei stressi paina

Uutinen   •   Syys 12, 2017 12:00 EEST

"Panostamme avoimeen ja matalan hierarkian työkulttuuriin. Se vahvistaa yhteishenkeä ja tiimityötä", sanovat Sales Senior Pauliina Koivisto ja aluejohtaja Risto Heinänen.

KPMG kehittää työhyvinvointia tilintarkastajan tarkkuudella. Tampereen toimipisteessä jokaisen vahvuudet otetaan huomioon päivittäisessä työsuunnittelussa. Kiireen koittaessa hyvä yhteishenki ja viihtyminen työpaikalla auttavat sietämään hektistä arkea.

Asiantuntijatyö KPMG:n Tampereen-toimipisteessä ei ole fyysisesti rankkaa, mutta se saattaa kuormittaa henkisesti varsinkin kiirepiikkien aikaan. Toisinaan työrytmi voi olla hyvinkin kiihkeä ja työpäivät venyvät.

”Meillä on Suomessa tuhat ihmistä töissä. Jos he eivät voi hyvin, niin kyllähän se näkyy ihan kaikessa. Kun työ on mielekästä ja motivoivaa ja se tapahtuu hyvässä yhteisössä, ihminen ei stressaannu, vaikka välillä pitäisikin venyä”, sanoo aluejohtaja Risto Heinänen.

Työhyvinvointi lähtee työntekijöiden omista kiinnostuksenkohteista ja innostuksesta. Työntekijät saavat esittää toiveita, jotka voivat käydä toteen hyvinkin nopeasti.

”Kesäkuussa mietin, että olisipa kiva lähteä porukalla suorittamaan golfin green card. Viikon sisällä keräsimme porukan kasaan ja seuraavalla viikolla toteutimme idean. Työnantaja kustansi koko lystin. Paljon on kiinni omasta innostuksesta ja aloitteellisuudesta”, sanoo Sales Senior Pauliina Koivisto.

Kuuntelemista herkällä korvalla

Hyvinvointia mitataan säännöllisesti erilaisilla kyselyillä. Kuukausittainen henkilöstöbarometri selvittää paikallisesti työntekijöiden fiiliksiä ja toimii helppona kanavana kehitysehdotuksille. KPMG:n vuosittain toteutettava kansainvälinen Global People Survey antaa laajempia tuloksia työhyvinvoinnista Suomen ja koko konsernin tasolla.

Vuosittaiset kyselyt ja koulutuspäivät tarjoavat eväitä esimiestyön kehittämiseen. Niissä on käyty läpi esimerkiksi puheeksi ottamisen taitoa.

”Työnantajankin on tärkeää olla aktiivinen eikä vaan odottaa, että työntekijä ottaa asian puheeksi”, sanoo Heinänen.

Esimiestyössä työhyvinvointia lisätään myös tunnistamalla ihmisten vahvuuksia ja tukemalla niitä. KPMG:llä on suuri asiakaskunta ja paljon henkilöstöä, joten tiimitykseen ja roolijakoon pystytään vaikuttamaan joustavasti.

”Olen itse tästä elävä esimerkki. Aloitin harjoittelijana HR-puolella, mutta olin kiinnostunut myynnistä ja olenkin siirtynyt sittemmin myyntitehtäviin. Työntekijöiden vahvuuksia ja omia intressejä haistellaan ja kuunnellaan meillä oikeasti”, sanoo Koivisto.

Työkaverit tekevät arjesta antoisaa

KPMG:n yritysrakenteeseen kuuluvat selkeät uratasot ja roolit, mutta arjessa hierarkia on matala. Tämä luo työhyvinvointia, mutta myös tehokkuutta, kun kaikki voivat vapaasti jutella keskenään ja jakaa tietoa.

Avoimuus on tärkeää myös eri palvelualueiden välillä.

KPMG jakautuu tilintarkastus-, vero-, laki- ja neuvontapalvelualueisiin, ja työtä tehdään usein isoissa tiimeissä. Asiakastyössä kaikkien asiantuntijoiden on toimittava saumattomasti yhdessä. Tätä edesauttavat kaikille avoimet hyvinvointiprojektit.

Tampereella työntekijöille on tarjottu erilaisia lajikokeiluja, esimerkiksi kehonhallintaa, kahvakuulaa, seinäkiipeilyä, saunajoogaa ja crossfitiä.

”Lajikokeiluihin voi osallistua vapaasti kuka vain, jolloin yrityksen sisälle ei synny kuppikuntia. Lisäksi tarjoamme urheilun ulkopuolelta mindfulnessia ja hyvinvointiluentoja. Joillakin saattaa olla esimerkiksi liikuntarajoitteita, joten valinnanvaraa on hyvä olla”, sanoo Heinänen.

Myös työpaikan kulttuurilla on tärkeä rooli.

”Minulla työhyvinvointi syntyy tästä porukasta ja työkavereista. Meillä on tosi erilaisia ihmisiä, mutta kaikkien osaamista ja persoonaa arvostetaan ja kulttuuriin panostetaan. Kivakaan työ ei ole kivaa ilman hyviä työkavereita”, Koivisto sanoo.

KPMG Oy Ab

  • KPMG on asiantuntijayritysten verkosto, joka tarjoaa tilintarkastus-, vero- ja laki- sekä neuvontapalveluita.
  • KPMG toimii 189 000 työntekijän voimin 152 maassa.
  • Suomessa KPMG toimii 23 paikkakunnalla ja yhteensä työntekijöitä on 1 000. Tampereella työskentelee 56 työntekijää, joiden keski-ikä on noin 32 vuotta.
  • KPMG Suomen liikevaihto oli 120,1 miljoonaa euroa vuonna 2016.

KPMG:n kolme työhyvinvoinnin teesiä

  1. Pyri antamaan työntekijälle tehtäviä, jotka motivoivat ja hyödyntävät hänen vahvuuksiaan.
  2. Osallista työntekijät hyvinvointiohjelmien suunnitteluun ja tarjoa niiden toteuttamiseen ketterä kanava.
  3. Panosta avoimeen ja matalan hierarkian työkulttuuriin. Se vahvistaa yhteishenkeä ja tiimityötä.


Teksti: Saara Laaksonen Kuva: Laura Vesa

Seuraa uutisointia

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Esittelemme kaikki vuoden 2017 finalistit elo-syyskuussa.

Tänä vuonna voittajan valitsee MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Voittaja julkistetaan 21.9.2017. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti