Seuraa Etera

Kiinteistöjen virtuaalisen voimalaitoksen rakentaminen käynnistyy kauppakeskus Sellosta

Uutinen   •   Syys 12, 2017 11:00 EEST

Kauppakeskus Sello ja Siemens ovat allekirjoittaneet sopimuksen kauppakeskuksen älykkään energiajärjestelmän rakentamisesta. Ratkaisu on konkreettinen askel kohti kiinteistöjen liittymistä tulevaisuuden virtuaalivoimalaitoksiin, jossa kiinteistöstä tulee varavoimalaitokseen verrattava toimija. Projekti valmistuu syksyllä 2018. Sellon omistavat Etera, Keva ja Elo.

Sellon kiinteistöön rakennetaan älykäs mikroverkko, joka liittyy osaksi laajempaa energiajärjestelmää. Pohjois-Euroopan suurin akusto mahdollistaa energian varastoinnin sekä energian älykkään käytön. Asennettavien järjestelmien ja aurinkopaneeleiden myötä päästään tasaamaan sähkön tuotantoa ja kulutusta Suomen sähköntuotannon kokonaismarkkinoilla. Sellon kauppakeskus osallistuu ensimmäisenä merkittävänä kiinteistökokonaisuutena Fingridin tarjoamille Suomen reservimarkkinoille.

Siemensin Suomessa kehittämällä ratkaisulla kiinteistö kykenee sekä tuottamaan itse energiaa aurinkopaneelien avulla, että säätelemään automaattisesti energiankulutustaan ostamalla, varastoimalla ja kuluttamalla energiaa kulloisenkin tarpeen mukaan. Koska uusiutuva energia on sääriippuvaista, on sen tuotanto epävakaata. Vaihtelevan tuotannon hallinnan ratkaisulla älykkäät kiinteistöt mahdollistavat tuuli- ja aurinkoenergian hyödyntämisen laajemmassa mittakaavassa Suomessa.

”Eteralle kestävä kehitys on tärkeä osa rakennuttamista ja kiinteistösijoittamista. Paitsi käyttäjät, myös sijoittajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota kohteiden ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen, joka vaikuttaa pitkällä aikavälillä positiivisesti kiinteistön arvoon. Eteran reaalisijoituksista suurin osa on kiinteistöjä. Suosimme uudisrakentamista ja painotamme energiatehokkaita ratkaisuja. Käytämme toimisto- ja liikekiinteistöjen rakennushankkeissa LEED-sertifiointia tai muita ympäristöluokituksia”, toteaa Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta.

Lue lisää

Kauppakeskus Sellon tiedote

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti