Seuraa Etera

Huoleti-sovellus kuntoutusasiakkaiden avuksi

Uutinen   •   Marras 16, 2017 11:35 EET

Eterassa ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat ovat syksyn mittaan saaneet kokeilla uudenlaista mobiilisovellusta. Huoleti-sovellus tarjoaa kuntoutujille ja kuntoutujien läheisille mahdollisuuden löytää helposti kohdennettua vertaistukea ja apua käytännön asioissa omaa verkostoa hyödyntäen.

Työeläkeyhtiön tarjoama ammatillinen kuntoutus auttaa pysymään työelämässä tai palaamaan sinne sairaudesta tai vammasta huolimatta. ”Huoleti-mobiilisovellus tuo rinnalle lisäpalvelun, joka voi helpottaa kuntoutujan arkea ja tarjota hänelle vertaistukea”, kertoo Eteran työhyvinvointipalvelujen päällikkö Henna Ahtola.

Huoleti-palvelu auttaa hyödyntämään kuntoutujan omaa tukiverkostoa. Kännykällä toimivalla Huoleti-sovelluksella voi nähdä samassa tilanteessa olevia henkilöitä ja lisätä heidät omaan vertaistukiverkostoon. Omaan verkostoon voi lisätä myös läheisiä ja pyytää apua eri asioihin – esimerkiksi kaupassakäyntiin tai lastenhoitoon. Sovellus on helppo ladata ja käyttää.

”Eterassa päätettiin lähteä kokeilemaan suomalaisen startup-yrityksen luomaa Huoleti-palvelua, koska vertaistuella on niin suuri merkitys kuntoutumiselle”, kertoo Henna Ahtola. Palvelun käyttäjiksi kutsuttiin vuonna 2017 ammatillisen kuntoutuksen myönteisen ennakkopäätöksen saaneita asiakkaita. ”Käyttäjiä on kertynyt jonkin verran ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Tekee hyvää nähdä, että on muita, joilla on samoja kokemuksia.”

”Huoleti mahdollistaa avun pyytämisen arjessa matalalla kynnyksellä omilta läheisiltä. Esimerkiksi sosiaaliseen mediaan verrattuna Huoletissa vertaistukea ja arjen apua saa juuri omaan tilanteeseen verkostolta, jota voi itse hallita”, toteaa CTO, CEO, co-founder Carita Savin Huoletista.

Lisätiedot

Henna Ahtola, työhyvinvointipalvelujen päällikkö, Etera, puh. 040 521 1068, henna.ahtola@etera.fi
Carita Savin, CTO, CEO, co-founder, Huoleti, puh. 040 562 1700, carita@huoleti.fi

Lue lisää

etera.fi/kuntoutus
www.huoleti.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti