Seuraa Etera

Eterassa tehdään Green Office -ympäristötekoja

Uutinen   •   Maalis 22, 2017 14:18 EET

WWF:n tuore Green Office -tarkastus kertoo, että Eterassa on kiitettävästi panostettu ympäristöystävällisiin tekoihin. Eterassa jatkuu vihreä toimistoelämä jo seitsemättä vuotta.

Etera läpäisi kiitettävin arvioin WWF:n maaliskuussa pitämän toimistotarkastuksen. Green Office -sertifikaatin käyttöoikeus käydään läpi joka kolmas vuosi paikan päällä pidettävässä tarkastuksessa. Tämän lisäksi tuloksista raportoidaan vuosittain WWF:lle. Etera on toiminut Green Office -sertifikaatin mukaisesti jo vuodesta 2011.

Green Office on käytännönläheinen ympäristöohjelma. Tarkastuksessa käydään läpi ohjeet, suunnitelmat, tavoitteet ja tulokset. Kehittämisessä tähdätään jatkuvaan parantamiseen. Etera kartoittaa myös yhteistyökumppaniensa ympäristövastuullisuutta.


Paperinkulutus pienentynyt alle puoleen

”Selkeä muutos Eteran Green Office -vuosina on ollut paperinkulutuksen huima pieneneminen. Seitsemässä vuodessa toimistopaperin kulutus on vähentynyt yli 70 prosenttia. Prosesseja on sähköistetty määrätietoisesti ja myös toimintatavat ovat muuttuneet tulostamisesta tallentamiseen”, kuvaa Eteran Green Office -toiminnasta vastaava Tiina Piensoho.

”Etätyöt, -keskustelut ja -neuvottelut osa arkea. Etätyötä tekee lähes puolet henkilöstöstä. Webinaari-muotoiset koulutukset ovat saaneet suuren suosion. Myös viisas liikkuminen on huomioitu. Autopolitiikka on uudistettu ja työmatkaliikkumiseen kannustetaan.”

Mukana ympäristötalkoissa ovat Eteran yhteistyökumppanit ravintolasta puhtaanapitoon ja jätehuoltoon. Henkilöstöravintolassa Green Office näkyy mm. kasvispainotteisen valikoiman lisääntymisenä.


Toimitalon remontissa tehtiin ympäristöratkaisuja

Eteran toimitalossa tehtiin mittava peruskorjaus vuosien 2015–16 aikana. Eteran pääkonttorikiinteistöä remontoitiin paitsi viihtyisäksi myös entistä ympäristöystävällisemmäksi. Alkuvuodesta 2017 Etera-talo sai LEED GOLD -ympäristösertifikaatin.

”Eteran toimitaloon tuovat energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä esimerkiksi ilmanvaihdon energiaa säästävä tekniikka, valaistuksessa käytetyt ledit, automaattinen ajastus ja liiketunnistimet kuten myös vähän kuluttavat vesikalusteet. Ilmastointia ohjataan automatiikalla ja siinä on lämmön talteenotto. Myös kaukokylmä on käytössä. Lisäksi toimitalon tilankäyttö tehostui”, kertoo Eteran kiinteistöpäällikkö Matti Autere.

Eteran käyttämä sähkö on sataprosenttisesti peräisin uusiutuvista energialähteistä. Kolmannekseen kattopinta-alasta asennettiin aurinkopaneeleja alkukesästä 2016.


Energiankulutuksen pienillä säädöillä isoja säästöjä

Ympäristövastuu on myös osa Eteran sijoitustoimintaa. Kiinteistösijoituksissa tulokset ovat merkittäviä. Etera käyttää toimistorakennushankkeissaan ympäristösertifiointia ja energiatehokkuushankkeilla tehostetaan vanhojen kiinteistöjen energiankulutusta. Eteran sijoittaa Suomessa myös metsäomaisuuteen, joka on merkittävä hiilinielu.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti