Seuraa Etera

Etera tarjoaa kesätöitä – ja saa innokasta loma-apua

Uutinen   •   Kesä 10, 2016 11:17 EEST

Eterassa on taas joukko työteliäitä kesälomasijaisia apuna. Osa kesätyöntekijöistä on tuttuja aiempien kesien tai opiskeluun liittyvien harjoittelujaksojen ajalta. Joukkoon mahtuu myös useampi uusi kasvo.

Tänä kesänä Etera tarjoaa mahdollisuuden työhön, oppimiseen ja tienaamiseen erityisen monelle nuorelle. Eteraan on rekrytoitu 18 kesätyöntekijää.

Osaltaan vuosilomansijaisten tarvetta ovat kasvattaneet Eterassa meneillään olevat laajat kehittämishankkeet ja -projektit, kuten ensi vuoden eläkeuudistukseen valmistautuminen.

”Olemme myös helpottaneet työelämän ja perheen yhteensovittamista palkkaamalla kesäkuuksi lastenhoitajan. Hoitoapu on tullut tarpeeseen ja lapset ovat innoissaan äidin tai isän työpaikan näkemisestä”, kertoo Eteran henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Eteran kesätyöntekijöiden työsuhteet ovat eri mittaisia tarpeista ja toiveista riippuen. Työssä ollaan kuukaudesta neljännesvuoteen. Moni myös jatkaa esimerkiksi harjoittelujaksona alkanutta työskentelyä kesäpestillä.

Perusteellinen perehdytys palkitsee


Kesätyöntekijöistä huolehditaan hyvin. Kesän alussa heille järjestetään yhteinen perehdyttämistilaisuus, missä kerrotaan Eterasta yhtiönä ja työnantajana. Tilaisuudessa on myös aikaa tutustumiseen ja oman Etera-verkoston laajentamiseen.

Yhteisen tilaisuuden lisäksi työhön perehdyttämisestä ja opastuksesta huolehtii oma esimies. Perehdyttämisessä auttavat valmiit suunnitelmat ja ohjeet. Työntekijät pääsevät myös suorittamaan verkko-oppimisympäristössä tehtävän Etera-tutkinnon.

Huolellinen perehdyttäminen tukee uuden työntekijän kasvua eteralaiseksi ja nopeuttaa uusien työtehtävien omaksumista. Riittävä työnopastus ja uuden lähityöyhteisön toimintatapojen avaaminen auttaa uutta työkaveria tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Perehdyttämällä kesätyöntekijä pääsee osaksi työyhteisöä.

Perehdyttämisessä huomioidaan, että nuorta kesäapulaista voivat askarruttaa asiat, jotka vuosien työkokemuksen jälkeen tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Hiljainen tieto ei siirry äänettä vaan työsuhteesta, työtavoista ja hyvistä käytännöistä pitää puhua.

Työelämä ja työn tekemisen tavat muuttuvat jatkuvasti. ”Kuuntelemme kesätyöntekijöitä tarkalla korvalla. Nuoret tuovat tuoreita tuulahduksia työyhteisöön. Heillä on annettavanaan roppakaupalla intoa, osaamista ja ideoita”, Sami Ärilä toteaa.

Kesätyöt ja harjoittelupaikat auttavat eteenpäin


Etera rekrytoi vaihtelevan määrän kesätyöntekijöitä joka kesä. Työpaikoista saa tietoa Eteran rekrytointikanavista, mm. osoitteesta etera.fi/rekrytointi.

Etera tarjoaa nuorille myös mahdollisuuksia tutustua finanssialaan ja suorittaa opiskeluihinsa liittyvä työharjoittelu. Harjoittelupaikkoja on tarjolla hyvin moninaisissa tehtävissä. Paikat palvelevat hyvin esimerkiksi datanomien, tradenomien ja merkonomien koulutuksessa tarvittavaa harjoittelujaksoa.

Oppilaitosyhteistyötä Etera tekee mm. oppilaitosvierailuin ja jo kahdesti toteutetun nuorten työelämätutkimuksen merkeissä. Tutkimus selvittää ammattiin valmistuvien nuorten ajatuksia työelämästä: tärkeää ovat työn mielekkyys, avoin ja kannustava ilmapiiri sekä fiksu esimies. Kesätyöt ovat oiva mahdollisuus päästä kokemaan arjen työelämää.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti