Seuraa Etera

Etera sijoitti Indoor Groupiin

Uutinen   •   Kesä 20, 2017 15:00 EEST

Asko- ja Sotka-ketjuista tunnettu Indoor Group saa uudet omistajat, kun kolme Indoor Groupin yrittäjää, suomalainen pääomasijoittaja Sievi Capital ja Etera ostavat yhtiön koko osakekannan Keskolta. Indoor Group on Suomen johtava huonekalu- ja sisustuskauppaan erikoistunut yritys.

Indoor Groupiin kuuluu Askon 34 myymälää Suomessa ja viisi Virossa sekä Sotkan 52 myymälää Suomessa ja viisi Virossa. Lisäksi ketjuilla on omat verkkokaupat molemmissa maissa. Yritys omistaa myös huonekalutehtaan Lahdessa. Työntekijöitä yrityksellä on yli 600.

Eteran omistusosuus yhtiöstä on 17,1 prosenttia. ”Suomen talouden kääntyessä kasvuun on kulutuskysyntäkin elpymässä. Meistä on hienoa olla mukana rakentamassa kahden tunnetun ja arvostetun suomalaisen huonekaluketjun tulevaisuutta”, toteaa Eteran varainhoitaja Pekka Ahlajärvi.

Alan markkinajohtaja

Sievi Capital omistaa yhtiöstä 52,9 prosenttia. Kolme uutta yrittäjäomistajaa ovat Jouko Soikkeli, Jani Länsimäki ja Timo Hakkarainen. He omistavat jatkossa Indoor Groupista 30 prosenttia.

”Ketjut jatkavat itsenäisinä niin Suomessa kuin Virossa. Jatkossa vahvistamme sekä Askon että Sotkan ominaispiirteitä ja palvelemme kuluttajia entistä paremmin monipuolisella tarjonnalla. Indoor Group on hyvässä vireessä ja siksi onkin hyvä lähteä hakemaan vahvaa kasvua uudella omistuspohjalla”, kertoo yhtiön toimitusjohtajana aloittava Jouko Soikkeli.

”Indoor on jo nykyisellään markkinajohtaja huonekalumarkkinoilla Suomessa. Tulemme omistuspohjan muuttumisen myötä tukemaan yhtiön kasvua nojaten vahvasti hyväksi todettuun yrittäjävetoiseen toimintakulttuuriin. Indoorin vakaa kehitys sisustus- ja huonekalumarkkinoilla sekä vahvat brändit vakuuttivat meidät lähtemään mukaan rakentamaan entistäkin vahvempaa Indooria yhdessä”, toteaa Sievi Capitalin toimitusjohtaja Heikki Vesterinen.

Etera sijoittaa aktiivisesti Suomeen

Etera sijoittaa aktiivisesti kotimarkkinoille. Eteran 6,3 miljardin euron sijoituksista 40 prosenttia on kotimarkkinoilla. Etera sijoittaa Suomeen erityisesti yritys- ja reaalisijoitusten kautta.

Lue lisää

Sievi Capital Oyj:n johtama sijoittajaryhmä ostaa Indoor Group Oy:n

Lisätiedot

Pekka Ahlajärvi, varainhoitaja, Etera, p. 040 840 3199, pekka.ahlajarvi@etera.fi

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. Eteran vastuulla on yli kuuden miljardin euron sijoitusomaisuus. Sijoitamme eläkevarat turvaavasti, tuottavasti ja vastuullisesti.

Indoor Group Oy on ketjukonsepteillaan johtava kodin huonekalujen ja sisustustuotteiden vähittäiskauppias Suomessa ja Virossa. Yhtiöön kuuluvat vähittäiskauppaketjut Asko ja Sotka, sohvatehdas Insofa Oy sekä tytäryhtiö Virossa. Indoor Group -konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 186,7 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä yli 600.

Sievi Capital Oyj on pörssilistattu (Nasdaq Helsinki) sijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Pohjoismaissa. Sijoitusyhtiö sijoittaa varojaan kannattaviin ja kasvupotentiaalia omaaviin yhtiöihin ja kasvattaa sijoituskohteidensa arvoa aktiivisen omistajaohjauksen kautta.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti