Seuraa Etera

Etera auttaa työelämään tarjoamalla harjoittelupaikkoja

Uutinen   •   Syys 13, 2016 16:35 EEST


Etera on mukana integraatio-ohjelmassa, jonka tavoitteena on auttaa turvapaikanhakijoiden sisäänpääsyä suomalaiseen liike-elämään.

Integraatio-ohjelmaan kuuluu yhtenä osana työharjoittelu. Etera on yksi työharjoittelupaikan tarjonneista yrityksistä.

Työpaikka tukee kotoutumista


Keväällä käynnistynyt Hanken & SSE Executive Educationin Business Lead -ohjelma kiinnosti lukuisia turvapaikanhakijoita ja hakukriteerit täyttäneet pääsivät mukaan. Keskeisiä kriteerejä valinnalle olivat korkeakoulututkinto tai ainakin kolmen vuoden opinnot, vähintään parin vuoden työkokemus ja englannin kielen taito. Integraatio-ohjelma perehdyttää mm. suomalaiseen ja eurooppalaiseen liike-elämään ja organisaatiokulttuuriin sekä yrittäjyyteen, myyntiin ja markkinointiin.

Eterassa tekee harjoittelujaksoaan nuori irakilainen nainen Sahar Jameel. Työskentely käynnistyi elokuun puolivälissä ja kestää lokakuun puoleen väliin. Sahar Jameel on koulutukseltaan tietotekniikan kandidaatti. Hänellä on työkokemusta ihmisoikeusjärjestöstä ja irakilaisen öljy-yhtiön markkinoinnin suunnittelutehtävistä. Äidinkielensä arabian lisäksi Sahar Jameel puhuu englantia, ja suomeakin hän on opiskellut aktiivisesti.

”Sahar on solahtanut hyvin työpaikallemme. Suomalaiset työtavat ovat pikkuhiljaa tulleet tutuiksi. Samoin paikoin Irakia epämuodollisempi työkulttuuri. Sahar pääsee harjoittelunsa myötä tutustumaan eläkeyhtiön erilaisiin töihin ja toivottavasti saa tästä arvokasta työkokemusta ja oppia”, kertoo Eteran henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Tarjoamme työharjoittelupaikkoja opiskelijoille


Etera tarjoaa myös monille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua finanssialaan ja suorittaa opiskeluihinsa liittyvä työharjoittelu.

Työharjoitteluaan on Eterassa ollut suorittamassa niin datanomeja, tradenomeja kuin merkonomejakin. Harjoittelupaikkoja on löytynyt hyvin erityyppisistä tehtävistä. ”Joskus harjoittelija saa myös mahdollisuuden jatkaa työskentelyään vaikkapa kesätyöntekijänä. Moni nuori on saanut Eterasta ponnahduslaudan omaan ammattiinsa”, toteaa Sami Ärilä.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti