Seuraa Etera

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 - Eteran Työkykypalkintofinalisti 2016: ”Onnellinen työntekijä luo menestystä”

Uutinen   •   Elo 02, 2016 10:25 EEST

”Kaikilla on vahvuuksia ja heikkouksia, mutta tiimissä työntekijöiden yksilöllisiä vahvuuksia voidaan hyödyntää optimaalisesti”, kertoo Arkkitehtitoimisto Kanttia 2:n toimitusjohtaja Markus Haapsaari.

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2:n tiimiorganisaatiossa keskitytään työntekijöiden vahvuuksiin. Myös vaikutusmahdollisuudet omaan työhön sitouttavat sekä lisäävät luovuutta ja tehokkuutta.

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 on yksi Eteran Työkykypalkintofinalisteista 2016. Innovatiivisen arkkitehtitoimiston tärkein tuote on ajattelu. “Pyrimme lisäämään onnellisuutta suunnittelun avulla”, kiteyttää toimitusjohtaja Markus Haapsaari.

Onneton ja työssään huonosti voiva ihminen ei kuitenkaan pysty olemaan onnellisuuden viestinviejä. Siksi Kanttia 2:ssa päätöksenteon hierarkia on suunniteltu matalaksi. Tavoitteena on, että työntekijät saavat työskennellä omalla vahvuusalueellaan.

Organisaatio on rakennettu tiimien varaan. ”Kaikilla on vahvuuksia ja heikkouksia, mutta tiimissä työntekijöiden yksilöllisiä vahvuuksia voidaan hyödyntää optimaalisesti. Yksin tehdessä omien heikkouksien petraamiseen saattaa mennä suhteettoman paljon aikaa”, Haapsaari toteaa.

Myynti- ja markkinointitiimi vastaa uusien kohteiden hankkimisesta. Resursointitiimi jakaa projektit tekijöille. Kulttuuritiimi määrittää työtavat ja toimintamallit. Lisäksi taloudelle on oma tiiminsä. Työntekijät osallistuvat tiimien toimintaan osana omaa työtään.

”Arkkitehtipuolella on usein toimistoja tyyliin Etunimi Sukunimi Oy, joissa toimitusjohtaja päättää kaikesta ja työntekijät lähinnä piirtävät suunnitelmia puhtaaksi. Meillä keskustellaan ja parhaat perustelut voittavat”, Haapsaari kertoo.

Onnistumisia juhlistetaan

Suunnittelualalla työ on paljolti koneen ääressä istumista. Työyhteisön sisäinen ilmapiiri ja työpaikalla viihtyminen nousevat keskeisiksi asioiksi.

Kanttia 2 on palkannut työntekijän kehittämään yrityksen sisäistä toimintakulttuuria ja työhyvinvointia. Noin 30 hengen työyhteisössä tämä on merkittävä panostus.

Arjessa työntekijöiden arvostus konkretisoituu pieninä asioina. Tarjolla on maksutta kahvia, hedelmiä ja pientä naposteltavaa. Onnistumisia juhlitaan kakkuhetkillä.

Positiivisen palautteen antamiseen on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi ennen kesälomaa jokainen työntekijä saa kortin, jossa kerrotaan hänen positiivisista puolistaan ja ominaisuuksistaan.

Kun yritys muutti uuteen toimistoon, työntekijöiltä kysyttiin toiveita ja ideoita. He toivoivat avokonttoria, joten sellainen rakennettiin. Yritys myös pyrkii hankkimaan projekteja, jotka kehityskeskustelujen perusteella kiinnostavat omia suunnittelijoita.

Työntekijät saavat päättää omasta työajastaan

Luovan alan keskeinen työkykyriski on henkinen uupuminen. Kanttia 2:ssa töitä pyritään tekemään jaksottaisesti. Kiireisempänä aikana tehdään pidempää päivää. Sen jälkeen tavoitteena on pystyä hellittämään hetkeksi. ”Olemme mitoittaneet henkilöstömäärän niin, että meillä ei tarvitse tehdä jatkuvasti ylitöitä”, Haapsaari kertoo.

Haapsaaren mukaan Kanttia 2:n työntekijät tekevät omasta toiveestaan 140–150 tuntia kuukaudessa eli hieman alle normaalin työajan.

”Kun ihmiset saavat päättää vapaammin omasta työstään, sitoutuminen, luovuus ja tehokkuus lisääntyvät. Jos ilmapiiri on jumissa ja tulehtunut, on vaikeaa tehdä työtä vaikka olisi huippuammattilainen”, Haapsaari kuvailee.

Kunnioittava asenne työntekijää kohtaan näkyy erityisesti ikävissä tilanteissa. Tällainen tuli Kanttia 2:ssa kohdalle, kun yrityksessä päätettiin keskittyä arkkitehtuuriin ja vähentää sisustussuunnittelua. Sen seurauksena työntekijöitä jouduttiin irtisanomaan.

”Otimme ulkopuolisen ammattilaisen auttamaan irtisanottavia eteenpäin arvostavan irtisanomisen hengessä. Irtisanominen voi olla myös myönteisen muutoksen hetki elämässä. Hankalissakaan tilanteissa ei tarvitse toimia kylmästi”, Haapsaari muistuttaa.

Neljä teesiämme

  • Rakasta itseäsi, työkaveria, asiakasta ja yhteistyökumppania!
  • Unelmoi paremmasta maailmasta! Löydä sen myötä innostus ja intohimo!
  • Kehitä ja vie asioita eteenpäin! Se tuo voimaa ja onnistumisen tunteita.
  • Näytä esimerkkiä! Kun muut lähtevät seuraamaan, maailma menee eteenpäin.

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy

  • Suunnittelee rakennuksia ja rakennettua ympäristöä
  • Yritys on perustettu 1993. Nimi muutettiin vuonna 1999 Kanttia 2 Oy:ksi.
  • Työntekijöitä noin 30
  • Henkilöstön keski-ikä noin 35 vuotta
  • Toimistot Oulussa ja Helsingissä
  • Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,3 miljoonaa euroa (arvioitu liikevaihto vuonna 2016 noin 2 miljoonaa)

Teksti Hanna Moilanen Kuvat Timo Heikkala

Seuraa uutisointia

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Esittelemme kaikki vuoden 2016 finalistit elokuun aikana. Tänä vuonna voittajan valitsee Lasse Laatunen. Voittaja julkistetaan 8.9.2016. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

    

      

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti