Seuraa Etera

Alfons Håkans – Eteran Työkykypalkintofinalisti 2017: Merellä puhalletaan yhteen hiileen

Uutinen   •   Syys 05, 2017 10:00 EEST

Operations Manager Jari Talja, kansimies Jere Pursiainen ja harjoittelija Henri Hongisto toteavat, että työntekijöitä ei ole tarvinnut patistella mukaan hyvinvointiprojekteihin.

Tiimityön tukeminen on meripalveluihin erikoistuneessa Alfons Håkansissa tärkeää. Muutaman hengen miehistöissä yhteispelin on pelattava saumattomasti. Vuorotyössä merellä on myös taattava riittävä lepo.

Turkulainen hinaaja-varustamo Alfons Håkans on järjestänyt monipuolista työhyvinvointitoimintaa jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Yhtiössä panostetaan erityisesti hyvään esimiestyöhön ja tiimien toimivuuteen.

Merellä työskennellään pienissä 3–8 hengen miehistöissä parikin viikkoa putkeen. Samat työntekijät saattavat toimia tiiminä jopa kymmenen vuotta.

”Ryhmätyön tärkeys korostuu pienellä porukalla, kun ollaan koko ajan nokikkain. Siinä oppii tuntemaan toisen hyvät ja huonot puolet,” kertoo Operations Manager Jari Talja.

Esimiehille vuosittain järjestettävillä koulutuspäivillä pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin ja haasteisiin. Tänä vuonna mukana oli psykologi puhumassa varhaisen puuttumisen mallista.

 
Liikuntaa ja lepoa


Liikuntaan on innostettu muun muassa tarjoamalla työntekijöille kuntotestauksia, aktiivisuusrannekkeita ja liikuntaseteleitä.

Henkistä hyvinvointiakaan ei ole unohdettu. Tällä hetkellä hinaaja-varustamolla on käynnissä Motivireen kolmiosainen työhyvinvointiohjelma.

”Motivire ottaa liikunnan lisäksi huomioon myös oikean ravinnon ja riittävän levon, joka merellä tehtävässä vuorotyössä voi olla usein ongelma”, Jari Talja sanoo.

Ennen kesää työntekijöille tehtiin kehonkoostumusmittaus, jonka perusteella jokaiselle räätälöitiin oma ohjelma. Elokuussa pidetään uusi mittaus, jossa tarkastetaan saavutetut tulokset ja suunnitellaan jatkoa.

Työntekijöitä ei ole tarvinnut patistella mukaan hyvinvointiprojekteihin.

Motivire-ohjelmaankin lähtivät tänä vuonna mukaan kaikki maissa työskentelevät työntekijät. Syksyllä ohjelmaa on tarkoitus laajentaa myös merellä työskentelevään henkilöstöön.

Osallistumalla henkilöstö tekee työtä oman hyvinvointinsa eteen:

”Jokainen palkitsee itse itseään, kun saa jotain aikaan”, Talja toteaa.


Kilot karisivat


Hyvinvointiohjelmat auttavat yhteishengen luomisessa ja sitouttamisessa yritykseen.

Alfons Håkans järjesti toissa vuonna painonpudotushaasteen, jossa kilpailtiin sekä yksilöinä että joukkueina. Kisan myötä työntekijät pääsivät tsemppaamaan toisiaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Joka perjantai toimiston työntekijät nostelevat kahvakuulaa yhteistunnilla.

Taljan mukaan työhyvinvointiohjelmat herättelevät työntekijöitä miettimään vointiaan. Ulkopuolisen tarjoamat faktat omasta hyvinvoinnista ovat tärkeitä, sillä ne motivoivat muutoksiin.

”Eräs nelikymppinen työntekijä sai kuulla, että hänen kuntonsa on mittauksen perusteella 60-vuotiaan tasolla. Tieto herätti kaverin treenaamaan aktiivisesti ja lopulta hän juoksi maratonin!”

Työhyvinvointiohjelmien merkitys ei ole vähenemässä – päinvastoin.

Ohjelmat valitaan vuosittain henkilöstön ehdotusten, kiinnostuksen kohteiden ja suositusten mukaan.

Työhyvinvointiin investoitu raha ei mene koskaan hukkaan.

”Rahallista hyötyä on vaikea suoraan mitata, mutta jo yksi työkyvyttömyyseläketapaus tulee erittäin kalliiksi. Tavoitteena on, ettei niitä tulisi yhtään. Itse asiassa meillä on todella vähän sairaslomiakin”, Jari Talja sanoo.

Alfons Håkans

  • Suomen suurin yksityinen hinaajavarustamo
  • Suomen laivasto koostuu noin 25 modernista hinaajasta. Lisäksi yhtiö omistaa proomuja ja työveneitä.
  • Liikevaihto 2016 noin 20 miljoonaa euroa
  • 120 työntekijää Suomessa
  • Henkilöstön keski-ikä noin 40 vuotta

Alfons Håkansin kolme työhyvinvoinnin teesiä

  1. Kannusta työntekijöitä parantamaan elintapojaan ulkopuolisen tarjoaman faktatiedon avulla.
  2. Pelkkä liikunnan lisääminen ei välttämättä riitä. Rankassa vuorotyössä on varmistettava myös oikean ravinnon ja riittävän levon saaminen.
  3. Työhyvinvointi tarkoittaa myös sujuvaa tiimityötä. Kehitä johtamista ja järjestä yhteistä harrastustoimintaa.


Teksti: Saara Laaksonen Kuva: Suvi Elo

Seuraa uutisointia

Eteran Työkykypalkinto jaetaan vuosittain työkyvyn edistämisessä ansioituneelle yritykselle, organisaatiolle tai tiimille. Esittelemme kaikki vuoden 2017 finalistit elo-syyskuussa.

Tänä vuonna voittajan valitsee MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Voittaja julkistetaan 21.9.2017. Seuraa uutisointia uutishuoneessamme etera.fi:ssä sekä sosiaalisen median kanavissamme Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti