Seuraa Etera

​Taina Muukka: Tule mukaan matkalle hyvään kuntoon

Blogikirjoitus   •   Elo 22, 2016 09:55 EEST

Miten sinä huolehdit omasta fyysisestä kunnostasi? Mitä voit itse tehdä oman hyvinvointisi parantamiseksi? Entä oletko koskaan miettinyt, miten kuntosi vaikuttaa omaan työkykyysi ja jaksamiseesi?

Omasta hyvinvoinnista ja kunnosta huolehtiminen ei ole rakettitiedettä, eikä vaadi ihmetekoja. Kunhan teet pieniä omaan arkeesi sopivia pieniä säätöjä, huomaat pian, että virtaa riittää paremmin niin töissä kuin kotona. Jokaisen olisi myös hyvä aika ajoin omalta osaltaan pohtia, millaista toiminta- ja työkykyä haluaa tavoitella nyt ja tulevaisuudessa.

Tule tekemään oman hyvinvoinnin lähtöselvitys

Osallistumalla kehon kuntoindeksitesteihin saat helposti tehtyä oman kroppasi hyvinvoinnin lähtöselvityksen. Testit mittaavat lihasvoimaa, kestävyyskuntoa ja kehonkoostumusta. Testeihin osallistumisen kynnys on matala, ja testit tehdään helposti ja hikoilematta. Voit tulla sellaisena kuin olet!

Omista tuloksistasi saat mukaasi henkilökohtaisen testikoosteen ja asiantuntijapalautteen. Tulosten perusteella voitkin havahtua kysymään itseltäsi millä läski lähtee, miten saat lihaksia ja parannat kestävyyskuntoasi.

Ei hätää! Kotiin ja työpaikalle viemisiksi mukaasi annetaan käytännönläheisiä ja helposti omaksuttavia neuvoja niin liikuntaan, terveellisiin ravitsemustottumuksiin kuin työpäivän aikaiseen fyysiseen aktiivisuuteen.

Terve ja hyvinvoiva henkilöstö on jokaisen työyhteisön voimavara

Kehon kuntoindeksin, työkyvyn, uupumuksen ja liikunta-aktiivisuuden välisiä yhteyksiä on selvitetty Likesin (Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö) vuosina 2007–2015 SuomiMies seikkailee -rekkakiertueille ja työyhteisötestauksiin osallistuneiden noin 46 000 testatun suomalaisen henkilön tulosten perusteella.*

Johtopäätös on, että liikunnallisesti aktiiviset, hyväkuntoiset ja normaalipainoiset antavat keskimäärin parempia vastauksia omissa työkyky- ja uupumusarvioissaan kuin vähän liikkuvat, huonokuntoiset ja lihavat. Nuoremmat antavat odotetusti parempi arvioita työkyvystään kuin vanhemmat.

Uskon, että yhä useampi työantaja ymmärtää hyvinvoivan henkilöstön tuottavan työssä paremmin. Yrittäjänä toimivalle lienee vielä helpompaa huomata, miten liiketoiminnan tuottavuus kärsii, jos oma kunto ja työkyky heikkenee merkittävästi.

Etera haluaa tukea työyhteisöjä ja yrittäjiä toimenpiteillä, joilla tähdätään tarpeettomien sairauspoissaolojen vähentämiseen, henkilöstötuottavuuden kasvuun ja viime kädessä työurien pidentämiseen. 

Tule kanssamme matkalle hyvään kuntoon ja hae yksi työkalu työhyvinvoinnin starttipakettiisi! Ilmoittaudu maksuttomaan kuntotestiin.

KKI-hankkeen Matka hyvään kuntoon -kampanja kannustaa rennolla ja hyväntuulisella otteella kaikki työikäisiä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin. Etera on yksi kiertueen yhteistyökumppani. Keskiviikkoiltapäivinä tapaat eteralaisia ja voit samalla kokeilla taitojasi mieltä aktivoivalla Vireradallamme.

*Lähteet: Likes 2007 – 2015 mittausaineisto ja KKI http://www.matkahyvaankuntoon.fi/fi/

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti