Seuraa Etera

Tiina Holappa: Kesäloma on tehty nautittavaksi, ei suoritettavaksi

Blogikirjoitus   •   Kesä 21, 2016 07:00 EEST

Kesä on täällä! Tuo noin kolmen kuukauden lämmin – ainakin toivottavasti – ajanjakso. Kesä ja loma, niihin lataamme suuret odotukset pitkien talvikuukausien ajan. Lomalla sitten luen kirjoja, lähden reissuun kavereiden/perheen kanssa, rentoudun, nukun pitkään, urheilen, nautin piknikeistä ja terasseista, tapaan kavereita/sukulaisia…

Muutama vinkki, jotta irtiotto ja suunnitelmat onnistuvat. 

Unohda saman tien loman alettua puhelimen ja sähköpostien vahtaaminen. Lähde jonnekin reissuun, sillä ympäristön vaihdos vauhdittaa aivojen toipumista työstressistä ja nopeuttaa unohtamaan työasiat.

Pidä kiinni niistä asioista, jotka lisäävät sinulle voimavaroja. Älä suorita liikaa. Aika ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen ja ylisuuret odotukset lomaa kohtaan saattavat kostautua stressinä ja pettymyksinä.

Älä tunne syyllisyyttä siitä, että vaan olet. Ole ylpeä siitä, että osaat vain olla joku päivä tekemättä mitään erikoista. Se on jo taitolaji tänä päivänä, jolloin kaiken täytyy tapahtua tässä ja nyt ja juoksemalla kilpaa ajan kanssa. 

Unohda somen sorkinta hetkeksi ja vertailut toisten lomakokemuksiin. Valitettavasti aina löytyy joku, joka menee siistimpään paikkaan lomareissulle, joku joka on ruskettuneempi tai tehnyt siistimpiä juttuja kuin sinä itse. Anna itsellesi mielenrauha.

Keskity siihen paikkaan ja hetkeen, jossa juuri nyt olet. Ja niihin ihmisiin, joiden kanssa jaat tämän hetken. Onhan se kiva palata tähän hetkeen ja muistoon Instagramia selailen, mutta jos tällä kertaa et keskittyisikään siihen mitä postaat, vaan jaat tämän hetken aidosti kanssaihmisten kanssa. Kannattaa pitää mielessä, että pitämällä tauon sosiaalisesta mediasta, saamme enemmän aikaa ihmisille ja asioille jotka todella merkitsevät elämässämme.

Monesti lomalla treenataan enemmän kuin arjessa. Kun treenin kylkeen lisätään vielä sosiaalista elämää, viinin juomista ja valvomista, loma kuormittaakin enemmän kuin arki. 

Mitä jos kuitenkin liikkuisit nyt nautiskellen ja jättäisit turhan suorittamisen taka-alalle. Nauti ulkona olosta ja kokeile jotain uutta, on se sitten suppailua, frisbeegolfia tai laiturilla joogaamista. Uuden kokeilu tuo upeita kokemuksia ja saa sinut nauttimaan olostasi.

Relaa. Anna olla. Nauti olostasi. Ole itsellesi armollinen. 

Nauti kesälomasta ja anna sen olla palauttava.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti