Seuraa Etera

​Stefan Björkmanin blogi: Hyvä johtaminen antaa siivet

Blogikirjoitus   •   Touko 20, 2015 11:14 EEST

Uutta hallitusta muodostetaan. Keskustelut käydään Keskustan puheenjohtajan viidentoista kysymyksen pohjalta. Minusta kysymys numero 4 on olennaisin: mitkä ovat konkreettiset keinot uusien työpaikkojen luomiseksi, yrittäjyyden edistämiseksi ja talouden kasvu-uralle saattamiseksi?

Miksi numero neljä?

Miksi kysymys numero 4? Pelkästään jo siitä syystä, että noin 75 prosenttia eläkkeistä maksetaan nykyisistä ja tulevista palkoista. Kulukuurin rinnalla on luotava uskoa tulevaisuuteen.

Uusien työpaikkojen luomisessa ja talouden kasvu-uralle saattamisessa on monta näkökulmaa, mutta on hyvä huomata, että johtamisen laatu on keskeinen osa kasvun tavoittelua. Hyvä johtaminen antaa siivet.

Asia on minulle henkilökohtaisestikin tärkeä. Niin tärkeä, että kirjoitin siitä mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin.

Johtaminen ja työyhteisön hyvinvointi keskiössä

Työkyky mielletään usein vieläkin lähinnä yksilön omaksi fyysiseksi kunnoksi. En halua vähätellä tätä näkökulmaa. Fyysisen työkyvyn haasteisiin tarttumisesta on saatu hyviä tuloksia. Esimerkiksi selkäsairauksista johtuvat eläkkeelle siirtymiset ovat puolittuneet vuosina 1990–2010. Hyvä niin.

Tämän päivän palvelu- ja asiantuntijatehtävissä pärjäämiseen vaikuttaa kuitenkin vielä keskeisemmin työntekijän henkinen jaksaminen. Siinä johtamisella ja työyhteisön hyvinvoinnilla on suuri merkitys.

Johtamisen laadun vaaliminen ja nostaminen vaatii suunnitellun ja pitkäjänteisen panostuksen. Siihen on käytettävä sekä aikaa että rahaa rakennemuutosten, teknologian ja markkinoinnin rinnalla.

Lue lisää

HS Mielipide 3.5.2015
Uusi Suomi 3.5.2015

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti