Seuraa Etera

Stefan Björkman: Yksinkertaisesti hyvää

Blogikirjoitus   •   Kesä 20, 2016 10:00 EEST

Hyvät ideat ovat melkein aina yksinkertaisia.

Päivitämme joka kuukausi suhdanneindeksiämme asiakkaittemme ilmoittamien tietojen perusteella. Idea on yksinkertainen. Raakadataa pureskellaan sen verran, että se on käyttövalmista päätöksenteon tueksi. On ollut mukava huomata, että pystyimme hieman ennakoimaan käännettä, joka nyt näyttää muodostuneen ennusteiden valtavirraksi.

Suhdanneindeksin kesäkaveriksi on muodostumassa nuorten työelämätutkimus, jossa luotaamme ammattiin valmistuvien tuntoja. Tässäkin idea on yksinkertainen. Jos haluamme ymmärtää muuttuvaa työelämää, miksi emme kysyisi suoraan myös ammattiin valmistuvien tuntoja. Tätä kukaan ei ole aiemmin järjestelmällisesti tehnyt.

Panostukset työhyvinvointiin ja työkykyriskien ennaltaehkäisyyn ovat vaikeasti mitattavia. Tästä syystä olemme aloittaneet kehitystyön henkilöstötuottavuuden mittaamiseksi. Pyrimme hyödyntämään kaikkea sitä dataa, mitä olemme vuosien aikana kerryttäneet. Tavoitteena on saada tälle osa-alueelle yhtä käyttökelpoinen indikaattori kuin mitä suhdanneindeksi on. Pilotointitulokset ovat lupaavia, mutta vielä riittää jalostustyötä. Yksinkertaistaminen on monesti hyvinkin työlästä.

Kaikkea ei varmaankaan koskaan pystytä kiteyttämään numeroiksi. Eikä sen tavoitteleminen ole mielekästäkään. Monessa asiassa toinen ihminen on paras arvioimaan tilannetta, toimintaa tai toista ihmistä. Joskus yksilön oivallus on hyvä lähtökohta, joskus kannattaa pohtia ryhmässä. Useimmiten lopputulos on paras, jos yhdistää nämä molemmat.

Hyvän johtamisen ja esimiestyön edistämiseksi metsästämme jo kolmatta vuotta parhaita pomoja. Idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi ilmiantaa hyvänä pitämänsä esimiehen. Parhaiden pomojen joukosta voittajan valitsee raati. Jaamme myös Eteran Työkykypalkinnon vuosittain. Työkykypalkintofinalistit valitsee raati, mutta voittajan valinnan uskomme ulkopuolisen asiantuntijan harteille. Viime vuonna tuomarina toimi Stefan Lindfors, tänä vuonna Lasse Laatunen. Olimme myös yhteistyössä monen muun kanssa etsimässä tulevaisuuden toimitusjohtajaa Future CEO -hankkeessa.

Kilpailuja ei kannata ottaa haudanvakavasti. Osa ajatuksesta on kullata arkea kourallisella tähtisumua. Hyvän asian puolesta hymyssä suin ja rehdillä urheilumielellä. Se on yksinkertaisesti hauskempaa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti